BÚSTIA DE L'ALUMNAT:
naturaenviu@escolapiesfigueres.org
PERISTALTISME
Els moviments peristàltics fan possible l'avançament dels continguts sòlids i líquids al llarg de diferents tubs i conductes. Series capaç d'esbrinar quina musculatura fa possible aquest moviment i qui el regula?
ResponEliminaEls moviments peristàltics són impulsats per la musculatura llisa del tub digestiu, especialment per les capes circular i longitudinal. Estan regulats pel SISTEMA NERVIÓS ENTÈRIC i el SISTEMA NERVIÓS AUTÒNOM, amb l'ajuda de hormones, per coordinar el desplaçament de continguts al llarg del sistema digestiu.
Joan Piñol: La musculatura que permet fer el moviment peristàltic es diu musculatura llisa. Aquesta musculatura es troba al voltant del sistema digestiu. La musculatura llisa pot ser longitudinal o circular.
ResponEliminaAquest moviment està regulat per un sistema nerviós que hi ha al sistema digestiu i algunes hormones digestives.
Fiona Dabau 3r ESO A - Els moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura llisa del sistema digestiu, controlada pel sistema nerviós entèric, el sistema autònom i diverses hormones.
ResponEliminaNarcís Bardalet 3r ESO B- La musculatura que fa possible aquests moviments és la musculatura llisa, aquests moviments estan regulats pel sistema nerviós entèric, el sistema nerviós autònom i les hormones gastrointestinals.
ResponElimina3r ESO B - Maria Burgas
ResponEliminaEls moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura llisa, que és un tipus de múscul que es troba en els òrgans interns com l’intestí i l’esòfag. Aquesta musculatura es contrau de manera automàtica i rítmica, fent que els aliments i líquids avancin. Tot això està controlat pel sistema nerviós autònom, que fa que el procés funcioni sense que nosaltres ho haguem de pensar.
Els moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura llisa de la paret del tracte gastrointestinal, i la seva regulació es realitza per l'acció conjunta del sistema nerviós entèric, el sistema nerviós autònom i les hormones digestives.
ResponEliminaRania Bensetti 3r ESO "B"
Alba Adroher- Els moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura llisa que envolta els tubs digestius, i són regulats pel sistema nerviós autònom (especialment el sistema nerviós entèric)
ResponEliminaOna: La musculatura és la musculatura llisa qu està a el tub digestiu, els uréters i el conducte biliar. Estan regulats per el sistema nerviós i les hormones.
ResponEliminaJan Carbó Reixach: Els moviments peristàltics són impulsats per la musculatura llisa de les parets del sistema digestiu i són regulats pel sistema nerviós autònom, especialment pel sistema entèric. A més, el sistema nerviós parasimpàtic els estimula, mentre que el simpàtic els pot inhibir. També estan influïts per algunes hormones gastrointestinals com la gastrina i la motilina.
ResponEliminaAdrià Aguilar: La musculatura llisa fa possible el moviment peristàltic i el que el regula és el sistema nerviós entèric.
ResponEliminaJan Carbó Buxeda- 3 ESO B-. És el múscul Llis. El regula dos sistemes nerviosos: el Sistema nerviós enteric i el Sistema nerviós autònom. També treballen hormones i substàncies químiques.
ResponEliminaPol Martí - Els moviments peristàltics són contraccions rítmiques de la musculatura llisa que es troba a les parets dels tubs i conductes del sistema digestiu, com l'esòfag, l'estómac i els intestins.
ResponEliminaLa regulació d'aquests moviments peristàltics es fa principalment a través del sistema nerviós autònom, que inclou el sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic.
La musculatura que ho fa posible és la musculatura llisa, i el regula el sistema nervios enteric, l’autonom i les hormones gastrointestinals. — Ivette Cardoner
ResponEliminaLa peristalsi és el moviment que fa que el menjar avanci pel sistema digestiu, i es deu a les contraccions rítmiques de la musculatura llisa. Aquestes contraccions les controla el sistema nerviós entèric (segon cervell), que regula la digestió de manera autònoma. A més, rep suport del sistema nerviós autònom, per coordinar aquest moviment de manera eficient. Asier Gómez Martos-3r ESO A
ResponEliminaHelena Ferrer 3r ESO - La musculatura llisa permet els moviments peristàltics que els regula el sistema nerviós autònom.
ResponEliminaMarta Pérez - 3 ESO B - Els moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura lisa del tub digestiu. Aquests moviments estan regulats principalment pel sistema nerviós.
ResponEliminaEls moviments peristàltics són possibles gràcies a la musculatura llisa del sistema digestiu, que es contrau de manera rítmica per moure els aliments i líquids. La seva regulació depèn principalment del sistema nerviós entèric, amb influències del sistema nerviós simpàtic i parasimpàtic per ajustar la velocitat i intensitat de les contraccions. -Clàudia Plujà
ResponElimina
ResponEliminaEls moviments peristàltics són com una mena de "onda" que empenta els aliments o líquids pel nostre cos, com quan menjar viatja pel teu estómac o intestins.
Musculatura:
Aquest moviment és fet per la musculatura llisa, que és una musculatura que no podem controlar voluntàriament, com els músculs del cor o els de l'estómac.
Com funciona:
La capa circular dels músculs fa que el tub es tanqui i empenyi el contingut endavant.
La capa longitudinal fa que el tub es faci més curt, ajudant també a empènyer el contingut.
Regulació:
Aquest moviment és controlat pel sistema nerviós autònom, que inclou:
Sistema nerviós entèric: una mena de "cervell" a dins del teu abdomen que controla el moviment de forma automàtica.
Nervis parasimpàtics (com el vag) que ajuden a fer més forts aquests moviments.
Nervis simpàtics que poden frenar-los una mica.
Per tant, la musculatura llisa fa el moviment i el sistema nerviós el regula de forma automàtica.