Després del Circulatori i
Excretor ara toca parlar del Sistema Nerviós i de les seves cèl·lules,
les neurones. Aquestes cèl·lules condueixen la informació a partir
d'electricitat, o sigui com si fossin fils de coure que recorreguessin
l'interior del nostre cos. Però és realment així? Són així de llargues
les neurones? I si són tan llargues, com ho fan per no trencar-se?
Maria Campos - Les neurones no es trenquen fàcilment perquè estan recobertes per una capa anomenada mielina, que les protegeix i les fa més resistents. A més, el cos està envoltat de teixits tous i líquids que ajuden a absorbir els impactes i evitar que es facin mal, fins i tot quan són molt llargues.
ResponEliminaMarta Pérez - 3 ESO B - Les neurones poden ser molt llargues, com per exemple les que connecten la medul·la espinal amb el peu. No són fils de coure, però sí que transmeten informació elèctrica gràcies a ions. Per no trencar-se, tenen una estructura interna que les reforça i una capa protectora que les fa més resistents.
ResponEliminaJoan Piñol: Les neurones, realment, si que condueixen la informació a partir d'electricitat, però no és com la que hi ha als cables. Aquest procés funciona perquè les cèl·lules nervioses estan en càrrega negativa i arriben ions amb càrrega positiva que fa que es generi un impuls elèctric. Tot això ajuda per fer una transmissió més eficient i útil.
ResponEliminaLes neurones, a part de transmetre tota la informació del nostre cos, hi ha algunes que són molt llargues i arriben a medir més d'1 metre, com , per exemple, les que transporten informació de la columna vertebral a les cames i els peus.
Les neurones no es trenquen gràcies a que tenen un citoesquelet intern format per diferents fibres que els hi donen flexibilitat i resistència. A part, tenen diverses capes per protegir-se de lesions i poder tenir un bon funcionament.
Les neurones són cèl·lules responsables de transmetre senyals elèctrics i poden ser molt llargues, fins a 1 metre. Són protegides per la mielina, que evita que es trenquin i ajuda a accelerar la conducció dels senyals. A més, el citoesquelet de les neurones les proporciona suport estructural. Els senyals elèctrics es converteixen en químics a les sinapsis per transmetre's a altres neurones.
ResponElimina3r ESO B , Maria Burgas
ResponEliminaLes neurones són cèl·lules especials del sistema nerviós que transmeten informació amb impulsos elèctrics, però no són exactament com fils de coure. Algunes sí que són molt llargues, com les que connecten la columna vertebral amb els peus, però són flexibles i tenen estructures que les fan resistents. A més, estan envoltades per cèl·lules de suport, com les cèl·lules de Schwann, que protegeixen i ajuden a reparar possibles danys i així no es trenquen fàcilment.
Ona: Algunes neurones, si que són molt llargues, però estan fetes per resistir i no trencar-se. Ja que estan fetes amb un axó robust i envoltat per mielina i el suport d'altres cèl·lules, com per exemple les glials (garanteix la transmissió efectiva dels senyals i evita que és trenquin).
ResponEliminaMarc Soler - Sí, les neurones poden ser molt llargues i perno trencar-se tenen elements resistents com el citoesquelet i la mielina
ResponElimina3r ESO A:
ResponEliminaLes neurones transmeten informació amb impulsos elèctrics, com cables. Algunes són molt llargues, com el nervi ciàtic, però la seva estructura flexible i el suport de cèl·lules glials les fan resistents i eficients, evitant que es trenquin.
Izan Hernandez - Les neurones són cèl·lules llargues que transmeten informació mitjançant senyals elèctrics i estan protegides per una capa de mielina que les ajuda a no trencar-se. La seva estructura i composició les fan resistents a l'estrès mecànic.
ResponEliminaDoncs, les neurones no tenen només una comunicació elèctrica, també quìmica, els neurotransmissors són substàncies químiques que transmeten senyals d'una neurona a una altra.
ResponEliminaI es clar, moltes neurones són "curtes" mentre altres són "llargues" (com les que connecten des de el cap fins als peus).
Les nostres neurones no es trenquen per la simple raó de que són protegides per una capa anomenada "Beina de mielina", la qual sorprenentment accelera la transmissió d'impulsos nerviosos.
També per la raó del seu citosesquelet, ja que l'estructura d'aquest ajuda a mantenir la forma de les neurones.
-Nicole Castillo
Ivette Cardoner: Les neurones condueixen la informació a través de potencials d'acció, aquests desencadenen l'alliberament de neurotransmissors que s'uniràn al receptor de la neurona següent. Algunes neurones són molt llargues i per no trencar-se tenen un esquelet intern molt resistent, una capa protectora de mielina que les envolta i cèl·lules de suport.
ResponEliminaQueralt Sala
ResponEliminaLes neurones eviten trencar-se gràcies a estructures de suport internes com els microtúbuls i neurofilaments, que mantenen la seva forma i resistència. També estan envoltades per mielina en alguns casos, que les protegeix i les aïlla. A més, tenen mecanismes de reciclatge i reparació cel·lulars que ajuden a mantenir-les funcionals i evitar danys.
ERNEST - Les neurones poden ser molt llargues, com les que van de la medul·la espinal fins als peus, però no es trenquen perquè tenen una estructura robusta: l'axó està recobert de mielina, i el citoesquelet intern els dona suport i flexibilitat.
ResponEliminaHelena Ferrer 3r ESO - Les neurones reben, processen i trasmeten l'informació a través de senyals químics i elèctrics, ho poden fer gràcies a l'excitabilitat elèctrica de la seva membrana plasmàtica.
ResponEliminaLes neurones no totes són tan llargues, depèn de la seva funció, i no es trenquen perquè tenen una estructura molt sòlida. Estan envoltades d'una substància que s'anomena mielina i també en moltes parts del cos les neurones passen per dins de canals i estàn protegides.
Jan Carbó Buxeda 3 ESO B- Les neurones poden arribar ser molt llargues de fet algunes poden arribar a mesurar més d'un metre. No es trequen gràcies a un exoesquelet que tenen a l'interior i una elasticitat que fa que no es trenquin amb facilitat. També te una substància anomenada Mielina que fa que la neurona es protegeixi i estigui coberta.
ResponEliminaNarcís Bardalet 3r ESO B: Les neurones són cèl·lules del sistema nerviós que transmeten informació amb impulsos elèctrics. Poden ser molt curtes o tan llargues com un metre. Per no trencar-se, tenen una estructura forta i flexible, amb una capa anomenada mielina que protegeix i accelera els senyals.
ResponEliminaEl Sistema Nerviós està format per les neurones, cèl·lules que transmeten informació mitjançant impulsos elèctrics, com si fossin fils de coure. Tot i així, les neurones no són exactament així: poden ser molt llargues, però estan ben protegides per evitar que es trenquin gràcies a estructures especials com la mielina i altres mecanismes cel·lulars que les fan resistents i eficients en la transmissió dels impulsos nerviosos.
ResponEliminaRania Bensetti 3r ESO " B "
CARLOTA GIBERT PATO
ResponEliminaLes neurones poden ser molt llargues, algúnes arriben a fer més d’un metre. No es trenquen perquè tenen una estructura interna molt resistent (el citoesquelet intern), estàn protegides per una capa que es diu mielina i pel teixit dels nervis. Els senyals neuronals no són com l’electricitat d’un cable de coure, es transmeten per moviments d’ions i neurotranssmisors entre neurones.
Aina Capel:
ResponEliminaLes neurones poden ser molt llargues (fins a més d'un metre), però no són com fils de coure. Són flexibles i estan protegides per estructures com la mielina. A més, envien senyals elèctrics gràcies a ions, no a corrent elèctric com en un cable.
Les neurones poden ser molt llargues, fins a un metre en alguns casos, però no són com fils de coure. Els seus axons, que condueixen els senyals, estan envoltats per mielina, que els aïlla i protegeix. Això ajuda a prevenir danys i fa que les neurones siguin resistents, evitant que es trenquin malgrat la seva longitud.
ResponEliminaEnzo Corretger Giró - Sí, algunes neurones poden ser molt llargues, les neurones poden tenir extensions anòmales dels axons, que són les parts que condueixen els senyals elèctrics. La resistència i flexibilitat de les neurones es deuen a la seva estructura i composició algunes raons són: Esquelet cel·lular fort, flexibilització i adaptabilitat, Mielina amb protecció i la reparació constant.
ResponEliminaPol Martí - Les neurones són cèl·lules que transmeten informació mitjançant senyals elèctrics i poden ser molt llargues, com les que van de la medul·la espinal als dits. Estan envoltades de mielina, que les aïlla i protegeix, i tenen una estructura robusta que les ajuda a no trencar-se.
ResponEliminaEl sistema nerviós transmet informació amb neurones que funcionen com fils elèctrics, però són molt més complexes. Algunes són llarguíssimes, com les que connecten la medul·la espinal amb les cames, arribant a més d’un metre. Tot i això, no es trenquen gràcies a la seva estructura resistent i a la mielina, que les protegeix i reforça els senyals elèctrics. Són fortes i eficients, perfectes per a la comunicació corporal. -Clàudia Plujà
ResponElimina