El nostre sistema circulatori té dues variants, el sanguini i el limfàtic. La meva pregunta gira entorn de la seva intercomunicació, o sigui quin mecanisme de relació tenen aquests dos sistemes circulatoris, i per tant com ho fan les cèl·lules i nutrients de la sang per passar a la limfa i viceversa.
ResponEliminaEls sistemes circulatori sanguini i limfàtic estan connectats a través dels capil·lars sanguínics. La sang filtra líquid (sense cèl·lules) cap als teixits, formant líquid intersticial. Una part d'aquest líquid entra als vasos limfàtics i es converteix en limfa, que conté aigua, nutrients i cèl·lules immunitàries. La limfa circula pels ganglis limfàtics, es filtra i finalment retorna al sistema sanguini a través de les venes subclàvies. Així, els dos sistemes intercanvien líquids, nutrients i cèl·lules entre els teixits i la sang.
Joan Piñol: Aquests 2 sistemes, tenen varies formes de comunicar-se i de poder passar d'un a l'altre. Una manera per fer-ho és mitjançant els capil·lars sanguinis, fen servir el líquid intersticial. També, per passar del sistèma limfàtic al sistema sanguini, els nutrients van cap als capil·lars limfàtics, on acaben arribant als ganglis limfàtics, i acabar adherint-se a la sang.
ResponEliminaA part, hi ha altres parts del cos, com els intestins, on es poden comunicar fàcilment els dos sistemes.
Fiona Dabau 3r ESO A - Els sistemes sanguini i limfàtic estan connectats per la filtració del líquid intersticial a través dels capil·lars sanguinis, que passa als vasos limfàtics i es converteix en limfa. Aquesta limfa es filtra a través dels ganglis limfàtics i, finalment, torna a la sang a través de la vena subclàvia. Així, els nutrients, cèl·lules immunitàries i altres substàncies circulen entre ambdós sistemes per mantenir l'equilibri de líquids i la resposta immunitària.
ResponEliminaMarta Pérez - 3 ESO B - El pas de cèl·lules i nutrients de la sang a la limfa es dona quan el plasma sanguini surt dels capil·lars i es converteix en líquid intersticial, que entra als vasos limfàtics. La limfa retorna al sistema sanguini a través dels conductes limfàtics, que desemboquen a les venes subclavies.
ResponEliminaErnest Palomera - El sistema sanguini i el limfàtic es connecten a través del líquid intersticial. La sang filtra plasma als teixits, sent aquest el líquid que nodreix a les cèl·lules. Part del líquid torna als capil·lars sanguinis, mentre que una petita part és captada pels capil·lars limfàtics, convertint-se en limfa. La limfa transporta residus, lípids i cèl·lules immunitàries fins als ganglis per ser filtrada i després retorna al sistema sanguini a través dels conductes limfàtics
ResponEliminaNarcís Bardalet 3r ESO B: El mecanisme de relació entre el sistema sanguini i el limfàtic és el drenatge del líquid intersticial. El plasma sanguini surt dels capil·lars sanguinis, després forma líquid intersticial, que és recollit pel sistema limfàtic i retornat al sistema venós a través dels conductes limfàtics. Les cèl·lules i nutrients passen de la sang a la limfa a través de la filtració capil·lar i Per retornar, la limfa desemboca al sistema venós a través dels conductes limfàtics.
ResponEliminaEls dos sistemes, circulatori sanguini i limfàtic, són vitals per a la funció normal del cos. Mentre que la sang s'encarrega de transportar els nutrients, oxigen i altres substàncies importants, la limfa ajuda a netejar el cos de residus i a transportar cèl·lules immunitàries. Els intercanvis entre aquests dos sistemes es produeixen a través de processos de filtració i absorció en els capil·lars sanguinis i limfàtics, mantenint així l'equilibri entre els líquids corporals i contribuint a la defensa immunitària.
ResponEliminaRania Bensetti 3r Eso " B "
Alba Adroher- La sang filtra líquids als teixits, que entren als capil·lars limfàtics i es converteixen en limfa. Aquesta limfa torna a la sang a través de les venes subclàvies, facilitant el transport de nutrients, lípids i cèl·lules immunitàries.
ResponElimina3r B - Maria Burgas:
ResponEliminaEl sistema sanguini i el limfàtic es comuniquen a través del líquid intersticial. El plasma surt dels capil·lars sanguinis formant aquest líquid, que entra als capil·lars limfàtics convertint-se en limfa. La limfa es transporta pels vasos limfàtics, es filtra en els ganglis i torna al sistema sanguini a través dels conductes limfàtics, assegurant l'intercanvi de nutrients, eliminació de residus i resposta immune.
Ona: Ho fan a través dels capil·lars i el líquid intersticial. Per passar la sang al líquid intersticial: els capil·lars sanguinis surten i es converteixen en líquid intersticial, que envolta les cèl·lules que porten nutrients, oxigen i deixalles. Entra als capil·lars limfàtics per la pressió osmòtica. Després retorna quan s'ha filtrat pels ganglis limfàtics i trona per les venes.
ResponEliminaLa intercomunicació entre el sistema circulatori sanguini i el sistema limfàtic és fonamental per al manteniment de la salut. Permet l'intercanvi de nutrients, cèl·lules immunitàries i altres substàncies vitals, assegurant que els teixits del cos re
ResponEliminaLa sang filtra líquid als teixits, que esdevé limfa al sistema limfàtic. La limfa retorna al sistema sanguini a través de conductes que desemboquen a les venes grans.
ResponEliminaEls sistemes sanguini i limfàtic estan connectats pels capil·lars. La sang filtra líquid i nutrients als teixits, i aquest líquid es recull com a limfa pel sistema limfàtic, que després retorna a la sang. Així, els dos sistemes intercanvien substàncies per mantenir l'equilibri.
ResponEliminaAsier Gómez Martos-3r ESO A
Joina - El sistema sanguini i el sistema limfàtic es connecten al final de la limfa.
ResponEliminaEl líquid intersticial connecta el sistema sanguini i el limfàtic: es forma als capil·lars sanguinis, entra als capil·lars limfàtics com a limfa i retorna al sistema sanguini pels conductes limfàtics. Els nutrients i cèl·lules passen de la sang a la limfa mitjançant el líquid intersticial, i la limfa torna a la sang a través dels conductes limfàtics.
ResponEliminaMeng Ting
Helena Ferrer 3r ESO - El sistema sanguini i el sistema limfàtic es relacionen a través de la limfa.
ResponEliminaLa limfa es forma a partir del líquid que escapa dels vasos sanguinis i recull nutrients i cèl·lules. Els vasos limfàtics porten la limfa als gànglis limfàtics, i finalment, torna al sistema sanguini. Per això, el sistema limfàtic i el sistema sanguini estan relacionats constantment.
Jan Carbó Buxeda- 3r ESO- El sistema circulatori sanguini i limfàtic estan connectats mitjançant l'intercanvi de líquids entre els capil·lars sanguinis i els vasos limfàtics.
ResponEliminaEls nutrients i cèl·lules passen de la sang a la limfa i viceversa.
La intercomunicació entre el sistema sanguini i el limfàtic es dona als capil·lars. El plasma sanguini surt dels capil·lars sanguinis als teixits, formant el líquid intersticial, que entra als vasos limfàtics i es converteix en limfa. Aquesta torna a la circulació sanguínia a través dels conductes limfàtics que desemboquen a les venes subclàvies.
ResponEliminaEl sistema sanguini i el limfàtic treballen junts per mantenir l'equilibri dels líquids i defensar el cos. Als capil·lars sanguinis, part del plasma surt i es converteix en líquid intersticial, que nodreix les cèl·lules. Aquest líquid és recollit pels capil·lars limfàtics, on passa a ser limfa. La limfa viatja pels vasos limfàtics, es neteja als ganglis, i finalment torna a la sang a través de grans venes com la subclàvia. Així, líquids, nutrients i cèl·lules es mouen entre sang i limfa per mantenir el cos sa.
ResponElimina- Clàudia Plujà Novellón, 3r ESO A
CARLOTA GIBERT PATO
ResponEliminaEl sistema sanguini i el limfàtic estan connectats perquè dels capil·lars sanguinis surt líquid (líquid intersticial) que arriba als teixits. Una part d’aquest líquid entra als vasos limfàtics i es transforma en limfa, que porta cèl·lules defensives, proteïnes i greixos.
La limfa torna a la sang a través de dos grans conductes (toràcic i limfàtic dret) que desemboquen a les venes subclàvies. Això ajuda a equilibrar els fluids del cos, defensar-nos i transportar greixos.
Èric Díaz -
ResponEliminaEl sistema circulatori sanguini i el sistema limfàtic estan estretament interconnectats i treballen junts per mantenir l'homeòstasi, transportar nutrients i cèl·lules, i eliminar residus i substàncies estranyes. La comunicació entre ambdós sistemes es produeix mitjançant diversos mecanismes.
El sistema circulatori es divideix al sanguini i al limfàtic, i tot i que tenen funcions diferents, estan interconnectats. Els capil·lars sanguinis permeten que substàncies com nutrients i oxígen passin a l'espai intersticial (entre les cèl·lules), on es forma el líquid intersticial, que es recull pels capil·lars limfàtics i es converteix en limfa. Aquesta limfa, que conté cèl·lules immunitàries i altres substàncies, és filtra als ganglis limfàtics i finalment es retorna al sistema sanguini a través de les venes subclàvies. Així, els dos sistemes intercanvien líquids i components per mantenir lequilibri de fluids al cos.
ResponEliminaEmma Martínez - Els sistemes circulatori sanguini i limfàtic estan interconnectats per permetre l'intercanvi de líquids, nutrients, cèl·lules i productes de rebuig entre els teixits i la sang. A través dels capil·lars sanguinis, els líquids i nutrients passen als teixits, i part d'aquests líquids es recullen pels vasos limfàtics, convertint-se en limfa. La limfa retorna al sistema sanguini a través del conducte toràcic, on es barreja amb la sang. Aquest intercanvi es regula per la pressió sanguínia, osmòtica i les valves dels vasos limfàtics, que asseguren el flux unidireccional de la limfa.
ResponEliminaPaula Ledezma - 3rESOA
ResponEliminaEl líquid intersticial connecta el sistema sanguini i el limfàtic, permetent que nutrients i cèl·lules passin als capil·lars limfàtics. La limfa transporta lípids i cèl·lules immunitàries, retornant al sistema sanguini a través dels conductes limfàtics, assegurant l’equilibri de fluids i una resposta immune eficient.
Aina Capel - Els sistemes sanguini i limfàtic es relacionen a través del líquid intersticial, que surt dels capil·lars sanguinis, entra als capil·lars limfàtics i es converteix en limfa. La limfa retorna al sistema sanguini per les venes subclàvies, transportant nutrients, residus i cèl·lules immunitàries.
ResponEliminaÀlex: El sistema sanguini cedeix líquids i nutrients als teixits, que es recullen pels vasos limfàtics. La limfa es filtra als ganglis limfàtics i torna a la sang. Així, ambdós sistemes mantenen l'equilibri de líquids al cos.
ResponElimina