BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 25 d’octubre del 2024

FLORA INTESTINAL



Dins de l'intestí gruixut trobem la flora intestinal, un conjunt de microorganismes simbiòtics que ens proporcionen vitamines i ens ajuden a conformar la femta. Quan naixem, però, no tenim flora. Quin és doncs el seu origen i quins aliments ens permeten la seva regeneració?

21 comentaris:

  1. Ernest Palomera:
    La flora intestinal es forma al naixement. Per regenerar-la, és important consumir fibres prebiòtiques (com ceba i plàtans), probiòtics (com iogurts i aliments fermentats), fruites i verdures, i grans sencers. Una dieta variada i equilibrada és clau per a una microbiota sana.

    ResponElimina
  2. Enzo Corretger- La flora intestinal s'adquireix principalment durant el part i a través del contacte amb el medi ambient i les persones que ens envolten. En els nadons, es desenvolupa ràpidament a mesura que entren en contacte amb bacteris presents a la pell de la mare.

    Els aliments que permeten la seva regeneració són: els probiòtics, prebiòtics, aliments rics en fibra i aliments rics en polifenols

    ResponElimina
  3. Joan Piñol: L'origen de la flora intestinal és, principalment, al pocs temps de néixer. Els nadons que neixen per part natural ja tenen més oportunitats que els nascuts per cesària, perquè han tingut una relació més estreta amb els fluxos i bacteris de la mare.
    Els aliments que ens han proporcionat o han mantingut la flora són els iogurts i alguns làctics, que estan plens de bacteris amb els que formen part de la flora, i altres aliments que la nodreixen com algunes verdures o fruites i aliments rics en fibra.

    ResponElimina

  4. La flora intestinal es forma en el moment del naixement i durant les primeres setmanes de vida, influenciat per la manera com una persona neix, com s'alimenta i l'ambient on viu. Per mantenir la salut de la microflora és important consumir:

    Probiòtics aliments: iogurt i plats fermentats.

    Prebiòtics: les fibres d'aliments com ara plàtans, all, ceba, cereals. Aquests

    ResponElimina
  5. MARC ROURA
    Quan naixem, el nostre intestí és estèril. La colonització de la microbiota comença durant el part, en què el nadó entra en contacte amb els bacteris del canal de part de la mare. Aquest primer contacte és important, ja que els bacteris materns comencen a establir-se en el tracte digestiu del nadó. Els nadons nascuts per cesària, per exemple, poden presentar diferències en la composició inicial de la seva microbiota.

    Després del naixement, la lactància materna juga un paper clau en el desenvolupament de la microbiota. La llet materna conté bacteris beneficiosos i oligosacàrids que afavoreixen el creixement de microorganismes com els Bifidobacterium, que són importants per a un sistema immunitari fort i un bon equilibri intestinal.

    I aliments que permeten la regeneració són el Iogurt i kéfir.

    ResponElimina
  6. Queralt Sala:

    La flora intestinal s'inicia al néixer amb microorganismes adquirits durant el part vaginal, a través de la llet materna i pel contacte amb l'entorn. Cal consumir, probiòtics com el iogurt, prebiòtics com les llegums i aliments amb polifenols com les nous.

    ResponElimina
  7. Quan naixem, l'intestí és estèril, però la flora intestinal comença a formar-se durant el part i es desenvolupa amb el contacte amb la mare, la llet materna i l'ambient. La llet materna aporta prebiòtics que afavoreixen el creixement de bacteris beneficiosos com els Bifidobacterium i els Lactobacillus.

    Aliments per regenerar la flora intestinal
    Probiòtics: Iogurt, kefir, vegetals fermentats (chucrut, kimchi), miso i tempeh.
    Prebiòtics: All, ceba, porro, espàrrecs, plàtan, civada, carxofa i llavors de lli i xia.
    Una dieta rica en fibra i variada en fruites i verdures ajuda a mantenir la diversitat de la flora. També cal evitar l'excés d'antibiòtics per no desequilibrar la microbiota.
    Rania Bensetti 3r ESO B

    ResponElimina
  8. Fiona Dabau 3r ESO A - La flora intestinal s'origina en el naixement amb el contacte amb els microorganismes de la mare i l'entorn. Aliments rics en fibra (prebiòtics) i fermentats (probiòtics) ajuden a regenerar-la i mantenir-la saludable.

    ResponElimina
  9. Pol Martí 3r ESO A - El seu origen prové principalment del contacte amb el món exterior, incloent la flora de la mare durant el part, el contacte amb altres persones, i l'entorn en què el nadó creix.

    Per a la regeneració i manteniment d'una flora intestinal saludable, és recomanable consumir aliments rics en fibra, com ara fruites, verdures i cereals integrals.

    ResponElimina
  10. Ona: Comença a apareixer quan neixem, però no és fins als 3 anys que s'estibilitza. És gràcies a la llet materna. És regenera gràcies al iogurt, el kefir i aliments amb fibra.

    ResponElimina
  11. Helena Ferrer 3r ESO - La flora intestinal es forma principalment durant el part i els primers dies de vida, adquirint-se de l’entorn. Per regenerar-la, és important consumir aliments rics en:
    Prebiòtics: fruits, verdures, cereals integrals i llegums.
    Probiòtics: iogurts, kefir, xucrut i altres aliments fermentats.

    ResponElimina
  12. 3rESO B -- Maria Burgas:

    La flora intestinal es forma poc després del naixement. Durant el part, el nadó és exposat als bacteris de la mare, especialment si el part és vaginal. Aquesta exposició és la primera font de microorganismes que colonitzen l'intestí. Després, la lactància materna proporciona bacteris i altres compostos beneficiosos que afavoreixen el creixement de la flora intestinal.

    Per regenerar i mantenir una flora intestinal saludable, els aliments rics en prebiòtics i probiòtics són ideals. Els probiòtics es troben en aliments com el iogurt, el quefir i altres fermentats, que aporten bacteris vius que enforteixen la microbiota. Els prebiòtics, en canvi, són fibres alimentàries que nodreixen aquests bacteris i es troben en aliments com els plàtans, la civada, les carxofes i els espàrrecs.






    ResponElimina
  13. La flora intestinal es forma després de néixer per contacte amb la mare i la lactància. Per mantenir-la, és important consumir probiòtics (iogurt, quefir) i prebiòtics (fibra de civada, poma).

    Dagmawit De Genover Lagares

    ResponElimina
  14. Marta Pérez - 3 ESO B - Quan naixem, el nostre intestí està estèril, però la flora intestinal comença a desenvolupar-se durant el part, quan entrem en contacte amb la microbiota de la mare i l'entorn. La llet materna també contribueix a aquesta colonització inicial. A mesura que creixem, la nostra flora intestinal es va establint, i als 2 anys ja és pràcticament definitiva. Per mantenir una flora intestinal saludable, és important consumir aliments rics en fibra com fruites i verdures, aliments fermentats com el iogurt, i prebiòtics presents en aliments com l'all i la ceba. Aquests aliments ajuden a regenerar i mantenir un equilibri saludable de la microbiota intestinal, que és essencial per al nostre benestar general.

    ResponElimina
  15. Aina Capel - El seu origen es deu al contacte amb bacteris del canal vaginal durant el part, la llet materna, i l’entorn.
    Per mantenir i regenerar una flora intestinal saludable, són importants els aliments rics en probiòtics (iogurt, kéfir), prebiòtics (plàtans, all, civada) i fibra (fruites, verdures, cereals integrals).

    ResponElimina
  16. La flora intestinal, també coneguda com a microbiota intestinal, es desenvolupa al llarg dels primers anys de vida. Quan naixem, el nostre intestí és estèril, però aviat comença a colonitzar-se amb microorganismes provinents del contacte amb la mare, de l'ambient i, molt important, de l' alimentació.

    ResponElimina
  17. Adrià Aguilar - La flora intestinal comença a desenvolupar-se just després del naixement, alguns aliments que afavoreixen la seva regeneració son les fruites, les verdures i els llegums.

    ResponElimina
  18. AlbaAdroher-La flora intestinal es forma al néixer a través del contacte amb el canal de part, la llet materna i l'ambient. Aquesta flora pot regenerar-se i mantenir-se gràcies a aliments rics en prebiòtics i probiòtics, com el iogurt, el kefir, la xicoira, l'all i els plàtans. Aquests aliments ajuden a fomentar el creixement de bacteris beneficiosos, millorant així la salut digestiva i el sistema immune.

    ResponElimina
  19. La flora intestinal es forma després de néixer, ja que l’intestí és estèril en néixer. Comença a poblar-se durant el part vaginal, quan el nadó entra en contacte amb els bacteris de la mare, i per mitjà de la lactància materna, que aporta microorganismes beneficiosos com Bifidobacterium i Lactobacillus. L’ambient també ajuda a millorar la microbiota del nadó. Amb el temps, per regenerar i mantenir la flora intestinal, són clau els aliments fermentats (iogurt, kefir, xucrut), que aporten probiòtics, i les fibres prebiòtiques de fruites, verdures i cereals integrals, que alimenten aquests bacteris beneficiosos. - Clàudia Plujà 3r ESO A

    ResponElimina
  20. flora intestinal es forma després del naixement, a partir de factors com el part i l'alimentació.

    Per regenerar la flora intestinal, és recomanable consumir:

    Probiòtics: En iogurts, kefir, sauerkraut, kimchi i kombucha.
    Prebiòtics: En plàtans, cebes, all, porros, espàrrecs i faves.

    ResponElimina
  21. Al principi, la nostra intestí es colonitza per microorganismes que provenen del medi ambient, dels pares i de l’alimentació. Els bacteris de la flora intestinal es transmeten a través del contacte físic, l’alimentació (especialment la lactància) i l’entorn.
    Per regenerar i mantenir una flora intestinal saludable, és important consumir aliments rics en probiòtics i prebiòtics. Com els iogurts, platans, pera, alls. etc.
    Mengting

    ResponElimina