Bloc de participació per a tots els alumnes de l'ESO de les Escolàpies Figueres
BÚSTIA DE L'ALUMNAT:
naturaenviu@escolapiesfigueres.org
divendres, 17 de gener del 2025
NEUROTRANSMISSORS
La sinapsi és la connexió entre axò i dendrita, un lloc on s'alliberen neurotransmissors... però tots els neurotransmissors són iguals? Tots tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica? M'ho pots explicar?
Els neurotransmissors no són tots iguals ni tenen sempre la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica. Es divideixen en tres tipus principals:
Excitatoris: Com el glutamat, augmenten la probabilitat de generar un potencial d'acció en la neurona post-sinàptica. Inhibidors: Com el GABA, disminueixen aquesta probabilitat, reduint l'activitat neuronal. Moduladors: Aquests ajusten o modulen l'activitat de les neurones, amb efectes més complexos. Cada tipus influeix de manera diferent en la comunicació neuronal.
Joan Piñol: No tots els neurotransmissors són iguals. A part dels que estimulen la dendrita post sinaptica, n'hi ha d' inhibidors, que fan un impediment en els neurotransmissor, perquè no treballin tant les neurones, o neuromoduladors, que alteren la força de la transmissió sense provocar un potencial d'acció. També n'hi ha que fan altres funcions com el control o la coordinació d'aquests.
Ernest Palomera: No, no tots els neurotransmissors fan el mateix. Alguns són excitadors, com el glutamat, que activa la neurona següent, i altres són inhibidors, com el GABA, que frena la seva activitat. Això és important perquè el cervell funcioni bé i no hi hagi un excés d'activitat. També n'hi ha, com la dopamina o la serotonina, que ajuden a regular coses com l'estat d'ànim o la motivació.
Paula Ledezma - 3rESOA No, no tots els neurotransmissors són iguals ni sempre fan el mateix. Alguns, com el glutamat, activen les neurones, i altres, com el GABA, les frenen. També n’hi ha, com la dopamina, que ajuden a regular les respostes. Depèn del neurotransmissor i del receptor.
Alba Adroher- No, els neurotransmissors no són tots iguals. Alguns són excitatoris (com el glutamat, que activa neurones), altres inhibidors (com el GABA, que frena l'activitat), i altres neuromoduladors (com la dopamina, que regula l'activitat neuronal). La funció depèn del tipus de neurotransmissor i del receptor amb què interactuï.
Marta Pérez - 3 ESO B - No, no tots els neurotransmissors són iguals. No tots fan que la dendrita post-sinàptica s’activi; alguns disminueixen la seva activitat i altres ajuden a controlar coses com les emocions, el son o l’atenció.
Ivette Cardoner: No tots els neurotransmissors són iguals, n'hi ha que tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica però també n'hi ha d'altres que tenen la funció d'inhibir-la o d'altres que son moduladors. La seva alliberació es produeix com a resposta a un estímul i després actuen sobre una neurona post-sinàptica o sobre un òrgan que tingui la capacitat de rebre i traduir la informació.
Pol Martí: No, no tots els neurotransmissors són iguals, i no tots tenen la mateixa funció dins de les sinapsis. Els neurotransmissors són molècules químiques que les neurones utilitzen per comunicar-se entre elles o amb altres tipus de cèl·lules. Les seves funcions poden variar, i no tots actuen de manera estimulant.
No, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la funció d’estimular la dendrita post-sinàptica. Hi ha neurotransmissors excitadors, que promouen l’activació d’un nou impuls nerviós, i inhibidors, que redueixen o bloquegen aquesta activació . Alguns neurotransmissors, com la dopamina, poden ser excitadors o inhibidors segons el tipus de receptor amb què interaccionen. Per tant, cada neurotransmissor té un paper específic que depèn de la seva funció i del context on actua.
Tots els neurotransmissors són diferents, no tots tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica. Els neurotransmissors excitadors augmenten la probabilitat que la neurona post-sinàptica generi un potencial d'acció, mentre que els inhibidors ho redueixen. També hi ha neurotransmissors moduladors que regulen funcions més complexes com l'estat d'ànim i la motivació. Meng Ting
Maria Campos - No tots els neurotransmissors són iguals. Alguns, com el glutamat, són excitants; aquests activen la neurona següent, mentre que altres, com el GABA, són inhibidors; redueixen l'activitat de la neurona. Aquest equilibri permet que el cervell funcioni.
No, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen sempre la funció d’estimular la neurona post-sinàptica. Alguns neurotransmissors són excitadors, com el glutamat, que augmenten la probabilitat que la següent neurona s'activi. Altres són inhibidors, com el GABA, que redueixen aquesta probabilitat. També n'hi ha que tenen funcions mixtes, com la dopamina o la serotonina, que poden estimular o inhibir segons el receptor amb què es relacionen. A més, alguns neurotransmissors no activen directament la neurona, sinó que modulen altres funcions, com les endorfines (dolor) o la noradrenalina (alerta). Tot plegat permet al sistema nerviós funcionar de manera complexa i precisa.
No tots els neurotransmissors són iguals. Alguns són excitadors (activen la neurona post-sinàptica, com el glutamat), d'altres són inhibidors (redueixen l'activació, com el GABA), i altres tenen funcions moduladores (com la dopamina o la serotonina). Tot depèn del receptor i del context. Rania Bensetti 3r ESO " B "
Ona: No tots els neurotransmissors són iguals. N'hi ha de principals dos: els ecitadors que estimules la nerurona post-sinàptica. Hi els inhibidors que redueixen l'activitat de la neurona post-sinàptica.
Helena Ferrer 3r ESO - No tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció. Alguns neurotransmissors són excitadors, és a dir que augmenten l'activitat de la neurona post-sinàptica, mentre que n'hi ha que són inhibitòris, que la redueixen. L'efecte també depèn dels receptor que estan a la neurona post-sinàptica, que poden ser ionotròpics o metabotròpics.
Èric Díaz - Els neurotransmissors poden ser excitatòrics (com el glutamat) o inhibitoris (com el GABA), i la seva funció depèn dels receptors de la cèl·lula postsinàptica.
No, no tots els neurotransmissors són iguals. Alguns tenen funcions estimuladores (excitadores) i altres inhibidores, depenent del tipus de neurotransmissor i el receptor post-sinàptic amb què interactuen. Dagmawit De Genover Lagares 3rESO B
No, els neurotransmissors no són els mateixos. Hola, n'hi ha de dos tipus principals: els excitatoris (com el glutamat) que faciliten l'activació de la neurona postsinàptica, i els inhibidors (com el GABA) que dificulten aquesta activació. Així, segons el tipus de neurotransmissor i receptor, pot tenir diferents efectes sobre la neurona postsinàptica.
Aina Capel - 3r ESO B No, no tots els neurotransmissors són iguals. Alguns són excitadors i estimulen la dendrita post-sinàptica (com el glutamat), mentre que altres són inhibidors i redueixen l'activitat (com el GABA).
Queralt Sala: No tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció. Poden ser excitadors, inhibidors o moduladors, i el seu efecte depèn del receptor al qual s'uneixen. Això permet una comunicació neuronal precisa i complexa.
CARLOTA GIBERT PATO No, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció. En una sinapsi, els neurotransmissors poden ser: Excitadors, Inhibidors i Moduladors. El seu efecte depèn del neurotransmissor, del receptor i de la Cèl.lula post-sinàptica.
ASIER- 3r ESO A/ No, no tots els neurotransmissors són iguals. Hi ha molts tipus, cadascun amb funcions específiques. No tots estimulen la dendrita postsinàptica. Alguns són excitadors (com el glutamat), que activen la neurona postsinàptica, mentre que altres són inhibidors (com el GABA), que redueixen l'activitat.
Com funciona? Els neurotransmissors s'uneixen a receptors de la neurona postsinàptica, i segons el tipus, poden activar-la o frenar-la. Això ajuda a regular les funcions del sistema nerviós.
Berta Polo - 3r A No tots els neurotransmissors són iguals ni tenen sempre funció excitadora. Alguns, com el glutamat, estimulen la neurona post-sinàptica, mentre que altres, com el GABA, la inhibeixen. A més, neurotransmissors com la dopamina o la serotonina actuen com a moduladors, influenciant processos com l'emoció o l'atenció segons el receptor.
No, no tots els neurotransmissors són iguals ni fan el mateix. Els neurotransmissors són substàncies químiques que ajuden a transmetre els senyals entre les neurones a través de la sinapsi. Alguns neurotransmissors, com el glutamat, tenen una funció excitadora, és a dir, ajuden a activar la neurona següent. D'altres, com el GABA, tenen una funció inhibidora, reduint l'activitat de la neurona. Això depèn del tipus de receptors que hi ha a la neurona que rep el senyal. Per tant, cada neurotransmissor pot fer coses diferents depenent del tipus de receptor amb què interactua. -Clàudia Plujà
ResponEliminaEls neurotransmissors no són tots iguals ni tenen sempre la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica. Es divideixen en tres tipus principals:
Excitatoris: Com el glutamat, augmenten la probabilitat de generar un potencial d'acció en la neurona post-sinàptica.
Inhibidors: Com el GABA, disminueixen aquesta probabilitat, reduint l'activitat neuronal.
Moduladors: Aquests ajusten o modulen l'activitat de les neurones, amb efectes més complexos.
Cada tipus influeix de manera diferent en la comunicació neuronal.
Joan Piñol: No tots els neurotransmissors són iguals. A part dels que estimulen la dendrita post sinaptica, n'hi ha d' inhibidors, que fan un impediment en els neurotransmissor, perquè no treballin tant les neurones, o neuromoduladors, que alteren la força de la transmissió sense provocar un potencial d'acció. També n'hi ha que fan altres funcions com el control o la coordinació d'aquests.
ResponEliminaErnest Palomera: No, no tots els neurotransmissors fan el mateix. Alguns són excitadors, com el glutamat, que activa la neurona següent, i altres són inhibidors, com el GABA, que frena la seva activitat. Això és important perquè el cervell funcioni bé i no hi hagi un excés d'activitat. També n'hi ha, com la dopamina o la serotonina, que ajuden a regular coses com l'estat d'ànim o la motivació.
ResponEliminaPaula Ledezma - 3rESOA
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals ni sempre fan el mateix. Alguns, com el glutamat, activen les neurones, i altres, com el GABA, les frenen. També n’hi ha, com la dopamina, que ajuden a regular les respostes. Depèn del neurotransmissor i del receptor.
Alba Adroher- No, els neurotransmissors no són tots iguals. Alguns són excitatoris (com el glutamat, que activa neurones), altres inhibidors (com el GABA, que frena l'activitat), i altres neuromoduladors (com la dopamina, que regula l'activitat neuronal). La funció depèn del tipus de neurotransmissor i del receptor amb què interactuï.
ResponEliminaMarta Pérez - 3 ESO B - No, no tots els neurotransmissors són iguals. No tots fan que la dendrita post-sinàptica s’activi; alguns disminueixen la seva activitat i altres ajuden a controlar coses com les emocions, el son o l’atenció.
ResponEliminaIvette Cardoner: No tots els neurotransmissors són iguals, n'hi ha que tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica però també n'hi ha d'altres que tenen la funció d'inhibir-la o d'altres que son moduladors. La seva alliberació es produeix com a resposta a un estímul i després actuen sobre una neurona post-sinàptica o sobre un òrgan que tingui la capacitat de rebre i traduir la informació.
ResponEliminaPol Martí: No, no tots els neurotransmissors són iguals, i no tots tenen la mateixa funció dins de les sinapsis. Els neurotransmissors són molècules químiques que les neurones utilitzen per comunicar-se entre elles o amb altres tipus de cèl·lules. Les seves funcions poden variar, i no tots actuen de manera estimulant.
ResponEliminaJan Carbó Buxeda-3r ESO- No no tots els neurotransmissors són iguals. Hi ha tres tipus de funcions diferents:
ResponEliminaNeurotransmissors excitadors:
Aquest estimulen la neurona i fa genera una acció.
Neurotransmissors inhibidors:
Aquests disminueixen la probabilitat de que la neurona generi una acció.
Neurotransmissors moduladors:
Afecten a altres neurotransmissors o poden alterar la sensibilitat de la neurona receptora.
Maria Burgas - 3r ESO B:
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la funció d’estimular la dendrita post-sinàptica. Hi ha neurotransmissors excitadors, que promouen l’activació d’un nou impuls nerviós, i inhibidors, que redueixen o bloquegen aquesta activació . Alguns neurotransmissors, com la dopamina, poden ser excitadors o inhibidors segons el tipus de receptor amb què interaccionen. Per tant, cada neurotransmissor té un paper específic que depèn de la seva funció i del context on actua.
Tots els neurotransmissors són diferents, no tots tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica. Els neurotransmissors excitadors augmenten la probabilitat que la neurona post-sinàptica generi un potencial d'acció, mentre que els inhibidors ho redueixen. També hi ha neurotransmissors moduladors que regulen funcions més complexes com l'estat d'ànim i la motivació.
ResponEliminaMeng Ting
Maria Campos - No tots els neurotransmissors són iguals. Alguns, com el glutamat, són excitants; aquests activen la neurona següent, mentre que altres, com el GABA, són inhibidors; redueixen l'activitat de la neurona. Aquest equilibri permet que el cervell funcioni.
ResponEliminaIzan Hernandez -
ResponEliminaEls neurotransmissors poden ser excitatoris (estimulen) o inhibidors (reduïxen l'activitat).
marc roura
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen sempre la funció d’estimular la neurona post-sinàptica. Alguns neurotransmissors són excitadors, com el glutamat, que augmenten la probabilitat que la següent neurona s'activi. Altres són inhibidors, com el GABA, que redueixen aquesta probabilitat. També n'hi ha que tenen funcions mixtes, com la dopamina o la serotonina, que poden estimular o inhibir segons el receptor amb què es relacionen. A més, alguns neurotransmissors no activen directament la neurona, sinó que modulen altres funcions, com les endorfines (dolor) o la noradrenalina (alerta). Tot plegat permet al sistema nerviós funcionar de manera complexa i precisa.
No tots els neurotransmissors són iguals. Alguns són excitadors (activen la neurona post-sinàptica, com el glutamat), d'altres són inhibidors (redueixen l'activació, com el GABA), i altres tenen funcions moduladores (com la dopamina o la serotonina). Tot depèn del receptor i del context.
ResponEliminaRania Bensetti 3r ESO " B "
Ona: No tots els neurotransmissors són iguals. N'hi ha de principals dos: els ecitadors que estimules la nerurona post-sinàptica. Hi els inhibidors que redueixen l'activitat de la neurona post-sinàptica.
ResponEliminaHelena Ferrer 3r ESO - No tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció.
ResponEliminaAlguns neurotransmissors són excitadors, és a dir que augmenten l'activitat de la neurona post-sinàptica, mentre que n'hi ha que són inhibitòris, que la redueixen. L'efecte també depèn dels receptor que estan a la neurona post-sinàptica, que poden ser ionotròpics o metabotròpics.
Èric Díaz - Els neurotransmissors poden ser excitatòrics (com el glutamat) o inhibitoris (com el GABA), i la seva funció depèn dels receptors de la cèl·lula postsinàptica.
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals. Alguns tenen funcions estimuladores (excitadores) i altres inhibidores, depenent del tipus de neurotransmissor i el receptor post-sinàptic amb què interactuen.
ResponEliminaDagmawit De Genover Lagares 3rESO B
No, els neurotransmissors no són els mateixos. Hola, n'hi ha de dos tipus principals: els excitatoris (com el glutamat) que faciliten l'activació de la neurona postsinàptica, i els inhibidors (com el GABA) que dificulten aquesta activació. Així, segons el tipus de neurotransmissor i receptor, pot tenir diferents efectes sobre la neurona postsinàptica.
ResponEliminaAina Capel - 3r ESO B
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals. Alguns són excitadors i estimulen la dendrita post-sinàptica (com el glutamat), mentre que altres són inhibidors i redueixen l'activitat (com el GABA).
Queralt Sala:
ResponEliminaNo tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció. Poden ser excitadors, inhibidors o moduladors, i el seu efecte depèn del receptor al qual s'uneixen. Això permet una comunicació neuronal precisa i complexa.
CARLOTA GIBERT PATO
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals ni tenen la mateixa funció. En una sinapsi, els neurotransmissors poden ser: Excitadors, Inhibidors i Moduladors. El seu efecte depèn del neurotransmissor, del receptor i de la Cèl.lula post-sinàptica.
ASIER- 3r ESO A/ No, no tots els neurotransmissors són iguals. Hi ha molts tipus, cadascun amb funcions específiques.
ResponEliminaNo tots estimulen la dendrita postsinàptica. Alguns són excitadors (com el glutamat), que activen la neurona postsinàptica, mentre que altres són inhibidors (com el GABA), que redueixen l'activitat.
Com funciona? Els neurotransmissors s'uneixen a receptors de la neurona postsinàptica, i segons el tipus, poden activar-la o frenar-la. Això ajuda a regular les funcions del sistema nerviós.
Berta Polo - 3r A No tots els neurotransmissors són iguals ni tenen sempre funció excitadora. Alguns, com el glutamat, estimulen la neurona post-sinàptica, mentre que altres, com el GABA, la inhibeixen. A més, neurotransmissors com la dopamina o la serotonina actuen com a moduladors, influenciant processos com l'emoció o l'atenció segons el receptor.
ResponEliminaNo, no tots els neurotransmissors són iguals ni fan el mateix. Els neurotransmissors són substàncies químiques que ajuden a transmetre els senyals entre les neurones a través de la sinapsi. Alguns neurotransmissors, com el glutamat, tenen una funció excitadora, és a dir, ajuden a activar la neurona següent. D'altres, com el GABA, tenen una funció inhibidora, reduint l'activitat de la neurona. Això depèn del tipus de receptors que hi ha a la neurona que rep el senyal. Per tant, cada neurotransmissor pot fer coses diferents depenent del tipus de receptor amb què interactua. -Clàudia Plujà
ResponElimina