Bloc de participació per a tots els alumnes de l'ESO de les Escolàpies Figueres
divendres, 7 de febrer del 2025
ÒRGANS VESTIGIALS
A classe hem parlat dels receptors. Existeix un receptor olfactiu molt atrofiat en l'ésser humà però que té una gran importància sexual en els animals i està relacionat amb les olors. Sabries dir-me el seu nom, localització i funcionament?
L'òrgan vomeronasal o de Jacobson, situat a la base del septe nasal, detecta feromones en molts animals. Mitjançant el flehmen, capten aquestes substàncies, enviant senyals a l'hipotàlem per desencadenar respostes fisiològiques i conductuals. En humans està atrofiat.
L’òrgan vomeronasal (o de Jacobson) és un receptor olfactiu situat a la base del septe nasal. En molts animals detecta feromones, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no té una funció clara.
Ernest Palomera. L’òrgan vomeronasal (o de Jacobson) és un receptor olfactiu situat a la base del septe nasal. En molts animals detecta feromones, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no té una funció clara.
L’òrgan vomeronasal o de Jacobson és un receptor olfactiu atrofiat en humans però fonamental en molts animals per detectar feromones, influint en el comportament sexual i social. Es localitza a la base del septe nasal o al sostre de la boca i connecta amb el sistema límbic. En humans, la seva funció és incerta.
Paula Ledezma - 3rESOA L’òrgan vomeronasal, també conegut com a òrgan de Jacobson, és un receptor olfactiu que permet als animals percebre feromones, unes substàncies químiques que fan servir per comunicar-se, especialment en la reproducció. Es troba a la part inferior del nas o al sostre de la boca i té un paper important en el seu comportament. En els humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara. Alguns animals, com els gats i els cavalls, fan un gest curiós anomenat resposta de Flehmen, en què aixequen el llavi superior per captar millor aquestes substàncies.
ASIER GÓMEZ MARTOS Estem parlant de l'òrgan vomeronasal (o òrgan de Jacobson), que en molts animals és clau per detectar feromones i influir en el comportament reproductiu. En els humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara. En molts animals, es troba a la part anterior del sostre de la boca, prop del septe nasal. En els humans, només es poden trobar restes d'aquesta estructura a la mucosa nasal, a banda i banda del septe.
Narcís Bardalet 3r ESO B: Aquest organ que està molt atrofiat en el humans es diu, l’òrgan vomeronasal, és un receptor olfactiu que detecta feromones, substàncies que influeixen en el comportament social i sexual dels animals. Es troba dins del nas, prop del septe nasal. En animals com els gats o cavalls, ajuda a reconèixer individus i detectar el zel.
Alba Adroher: Nom: Òrgan vomeronasal (òrgan de Jacobson) Localització: Sept nasal, a la base de la cavitat nasal Funcionament: Detecta feromones i envia senyals al cervell per a respostes socials i sexuals (atrofiat en humans)
Joan Piñol: Aquest òrgan es diu òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson i es troba a la base del septe nasal. L'òrgan vomeronasal serveix per captar les feromones, que són substàncies químiques que desprenem en l'àmbit social i sexual. Aquestes són captades per aquest receptor i s'envien a l'hipotàlem mitjançant el nervi vomeronasal. Aquesta recepció i control genera respostes de motivació sexual en diversos animals, però en els humans tot aquest mecanisme gairebé no és funcional.
L'òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson, que es localitza a l'os vomer, entre el nas i la boca, funciona en el cas dels animals per olorar coses "invisbles" d'importància sexual com: hormones, feromones, processos biològics... Nicole Castillo- 3r ESOB
El seu nom és, l'òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson. Està situat a la base del septe nasal, però en els humans està molt atrofiat i es creu que no té una funció clara. En canvi, en molts animals és essencial per detectar feromones, substàncies químiques que influeixen en el comportament social i sexual. Aquestes molècules arriben a l’òrgan vomeronasal i envien senyals a l’hipotàlem, que regula respostes com l’atracció o el marcatge del territori.
Ona Cebrià: És diu òrgan vomeronasal o òrgan Jacobson. Està situat a la base del septe nasal, a la part inferior de la cavitat nasal. El que fa és detectar les feromones i envia la informació al cervell, és on influeix en le comportament reproductiu i social. En els animals regula el comportament reproductiu, però en les humans no té una funció clara.
El receptor olfactiu atrofiat en humans però important en molts animals és l’òrgan vomeronasal o de Jacobson. Localització: Es troba al septe nasal, a banda i banda de la base de la cavitat nasal. Funcionament: Detecta feromones, substàncies químiques relacionades amb la comunicació sexual i social en animals. Els senyals captats són transmesos al sistema límbic, influint en comportaments reproductius i socials. En humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara. Rania Bensetti 3r ESO " B "
Fiona Dabau 3r ESO A: El receptor olfactiu atrofiat en humans és l'òrgan vomeronasal (o de Jacobson), situat a la base del septe nasal. En molts animals, detecta feromones i influeix en el comportament sexual, però en humans està poc desenvolupat i es creu que ha perdut funcionalitat.
Nom i localització L’òrgan vomeronasal és una estructura sensorial present en molts animals, especialment en mamífers i rèptils, però està altament atrofiat en els humans fins al punt que es considera funcionalment inactiu. Es troba situat a la base del septe nasal, en la part anterior del paladar.
Funcionament Aquest òrgan és fonamental per detectar feromones, unes substàncies químiques involucrades en la comunicació social i sexual dels animals. Les feromones són captades per receptors especialitzats i transmeten informació sobre l’estat reproductiu, territorialitat i altres senyals socials.
En molts animals, les feromones detectades per l’òrgan vomeronasal activen el comportament sexual i social mitjançant connexions amb el sistema límbic i l’hipotàlem. Això es veu clarament en gats, cavalls o serps, que fan servir la resposta de Flehmen (aixecar el llavi superior per facilitar l’entrada de feromones a aquest òrgan).
En humans Tot i que en els éssers humans es poden identificar estructures semblants a l’òrgan vomeronasal durant el desenvolupament fetal, en la majoria dels casos no és funcional a la vida adulta. A més, el sistema olfactiu humà ja no depèn d’aquest òrgan per a la detecció de feromones, i la seva importància en la nostra comunicació química és mínima en comparació amb altres mamífers.
Pol Martí: L'òrgan vomeronasal (OVN) o òrgan de Jacobson detecta feromones i està situat a la base de la cavitat nasal en molts animals. En humans està atrofiat i no es considera funcional.
L'òrgan de Jacobson, o òrgan vomeronasal, és un receptor olfactiu que es troba a la cavitat nasal. En els animals, detecta feromones i és essencial per a la comunicació sexual. En humans, està atrofiat i no té una funció activa destacada, tot i que hi ha qui suggereix que podria influir en certes respostes emocionals. Weiming Cai
Eduard Ortega Fuentes - L'òrgan vomeronasal, situat a la base del septe nasal, detecta feromones i influeix en el comportament sexual i social dels animals. En humans està atrofiat i no es considera funcional, però en altres espècies és clau per a la comunicació química.
Queralt Sala L'òrgan vomeronasal (ÒVN) està situat a la base del septe nasal i detecta feromones. En animals, activa el bulb olfactiu accessori i l'hipotàlem, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no és funcional.
Aitor Carbonell Checa 3r ESO A L'òrgan de Jacobson o òrgan vomeronasal és un receptor que, tot i estar atrofiat en els humans, té una gran importància en molts animals per detectar feromones.
Aquestes substàncies químiques influeixen en comportaments socials i sexuals. En els humans, aquest òrgan està localitzat a la cavitat nasal, però la seva funció és molt reduïda i no té un impacte significatiu en el comportament.
Joina - L’òrgan de Jacobson o vomeronasal és un receptor olfactiu que es troba a la base del nas. En molts animals serveix per detectar feromones, que serveixen per a l'atracció i les relacions sexuals en els animals. Els humans no el tenim tan fort.
Enzo Corretger - Es conegut com a receptor vòmèronasal o òrgan de Jacobson. En els humans, el vòmèronasal es troba en la cavitat nasal, prop del sèptum nasal, una mica per sota de la mucosa olfactiva principal i en altres mamífers aquest òrgan esta més desenvolupat i té una connexió directa amb el sistema límbic. El seu funcionament tracta de detectar feromones.
L'òrgan vomeronasal, o òrgan de Jacobson, és un receptor olfactiu auxiliar en molts vertebrats que detecta feromones, substàncies químiques implicades en la comunicació sexual i social. En els humans, és molt atrofiat, però en molts animals es troba a la base de la cavitat nasal i és crucial per a la seva supervivència i reproducció. Funciona captant les feromones i enviant senyals al cervell per desencadenar respostes comportamentals com la cerca de parella o la marcació del territori. Meng Ting
Berta Polo - 3r A
ResponEliminaEl receptor és l’òrgan vomeronasal, situat al septe nasal. Detecta feromones i influeix en el comportament reproductiu
L'òrgan vomeronasal o de Jacobson, situat a la base del septe nasal, detecta feromones en molts animals. Mitjançant el flehmen, capten aquestes substàncies, enviant senyals a l'hipotàlem per desencadenar respostes fisiològiques i conductuals. En humans està atrofiat.
ResponEliminaL’òrgan vomeronasal (o de Jacobson) és un receptor olfactiu situat a la base del septe nasal. En molts animals detecta feromones, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no té una funció clara.
ResponEliminaErnest Palomera. L’òrgan vomeronasal (o de Jacobson) és un receptor olfactiu situat a la base del septe nasal. En molts animals detecta feromones, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no té una funció clara.
ResponEliminaL’òrgan vomeronasal o de Jacobson és un receptor olfactiu atrofiat en humans però fonamental en molts animals per detectar feromones, influint en el comportament sexual i social. Es localitza a la base del septe nasal o al sostre de la boca i connecta amb el sistema límbic. En humans, la seva funció és incerta.
ResponEliminaPaula Ledezma - 3rESOA
ResponEliminaL’òrgan vomeronasal, també conegut com a òrgan de Jacobson, és un receptor olfactiu que permet als animals percebre feromones, unes substàncies químiques que fan servir per comunicar-se, especialment en la reproducció. Es troba a la part inferior del nas o al sostre de la boca i té un paper important en el seu comportament. En els humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara. Alguns animals, com els gats i els cavalls, fan un gest curiós anomenat resposta de Flehmen, en què aixequen el llavi superior per captar millor aquestes substàncies.
ASIER GÓMEZ MARTOS
ResponEliminaEstem parlant de l'òrgan vomeronasal (o òrgan de Jacobson), que en molts animals és clau per detectar feromones i influir en el comportament reproductiu. En els humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara. En molts animals, es troba a la part anterior del sostre de la boca, prop del septe nasal. En els humans, només es poden trobar restes d'aquesta estructura a la mucosa nasal, a banda i banda del septe.
Narcís Bardalet 3r ESO B: Aquest organ que està molt atrofiat en el humans es diu, l’òrgan vomeronasal, és un receptor olfactiu que detecta feromones, substàncies que influeixen en el comportament social i sexual dels animals. Es troba dins del nas, prop del septe nasal. En animals com els gats o cavalls, ajuda a reconèixer individus i detectar el zel.
ResponEliminaAlba Adroher:
ResponEliminaNom: Òrgan vomeronasal (òrgan de Jacobson)
Localització: Sept nasal, a la base de la cavitat nasal
Funcionament: Detecta feromones i envia senyals al cervell per a respostes socials i sexuals (atrofiat en humans)
Joan Piñol: Aquest òrgan es diu òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson i es troba a la base del septe nasal.
ResponEliminaL'òrgan vomeronasal serveix per captar les feromones, que són substàncies químiques que desprenem en l'àmbit social i sexual. Aquestes són captades per aquest receptor i s'envien a l'hipotàlem mitjançant el nervi vomeronasal. Aquesta recepció i control genera respostes de motivació sexual en diversos animals, però en els humans tot aquest mecanisme gairebé no és funcional.
L'òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson, que es localitza a l'os vomer, entre el nas i la boca, funciona en el cas dels animals per olorar coses "invisbles" d'importància sexual com: hormones, feromones, processos biològics...
ResponEliminaNicole Castillo- 3r ESOB
3r ESO B - Maria Burgas
ResponEliminaEl seu nom és, l'òrgan vomeronasal o òrgan de Jacobson. Està situat a la base del septe nasal, però en els humans està molt atrofiat i es creu que no té una funció clara. En canvi, en molts animals és essencial per detectar feromones, substàncies químiques que influeixen en el comportament social i sexual. Aquestes molècules arriben a l’òrgan vomeronasal i envien senyals a l’hipotàlem, que regula respostes com l’atracció o el marcatge del territori.
Ona Cebrià: És diu òrgan vomeronasal o òrgan Jacobson. Està situat a la base del septe nasal, a la part inferior de la cavitat nasal. El que fa és detectar les feromones i envia la informació al cervell, és on influeix en le comportament reproductiu i social. En els animals regula el comportament reproductiu, però en les humans no té una funció clara.
ResponEliminaEl receptor olfactiu atrofiat en humans però important en molts animals és l’òrgan vomeronasal o de Jacobson.
ResponEliminaLocalització: Es troba al septe nasal, a banda i banda de la base de la cavitat nasal.
Funcionament: Detecta feromones, substàncies químiques relacionades amb la comunicació sexual i social en animals. Els senyals captats són transmesos al sistema límbic, influint en comportaments reproductius i socials. En humans, aquest òrgan està molt reduït i no té una funció clara.
Rania Bensetti 3r ESO " B "
Fiona Dabau 3r ESO A: El receptor olfactiu atrofiat en humans és l'òrgan vomeronasal (o de Jacobson), situat a la base del septe nasal. En molts animals, detecta feromones i influeix en el comportament sexual, però en humans està poc desenvolupat i es creu que ha perdut funcionalitat.
ResponEliminamarc roura
ResponEliminaNom i localització
L’òrgan vomeronasal és una estructura sensorial present en molts animals, especialment en mamífers i rèptils, però està altament atrofiat en els humans fins al punt que es considera funcionalment inactiu. Es troba situat a la base del septe nasal, en la part anterior del paladar.
Funcionament
Aquest òrgan és fonamental per detectar feromones, unes substàncies químiques involucrades en la comunicació social i sexual dels animals. Les feromones són captades per receptors especialitzats i transmeten informació sobre l’estat reproductiu, territorialitat i altres senyals socials.
En molts animals, les feromones detectades per l’òrgan vomeronasal activen el comportament sexual i social mitjançant connexions amb el sistema límbic i l’hipotàlem. Això es veu clarament en gats, cavalls o serps, que fan servir la resposta de Flehmen (aixecar el llavi superior per facilitar l’entrada de feromones a aquest òrgan).
En humans
Tot i que en els éssers humans es poden identificar estructures semblants a l’òrgan vomeronasal durant el desenvolupament fetal, en la majoria dels casos no és funcional a la vida adulta. A més, el sistema olfactiu humà ja no depèn d’aquest òrgan per a la detecció de feromones, i la seva importància en la nostra comunicació química és mínima en comparació amb altres mamífers.
Pol Martí: L'òrgan vomeronasal (OVN) o òrgan de Jacobson detecta feromones i està situat a la base de la cavitat nasal en molts animals. En humans està atrofiat i no es considera funcional.
ResponEliminaL'òrgan de Jacobson, o òrgan vomeronasal, és un receptor olfactiu que es troba a la cavitat nasal. En els animals, detecta feromones i és essencial per a la comunicació sexual. En humans, està atrofiat i no té una funció activa destacada, tot i que hi ha qui suggereix que podria influir en certes respostes emocionals. Weiming Cai
ResponEliminaEduard Ortega Fuentes - L'òrgan vomeronasal, situat a la base del septe nasal, detecta feromones i influeix en el comportament sexual i social dels animals.
ResponEliminaEn humans està atrofiat i no es considera funcional, però en altres espècies és clau per a la comunicació química.
Queralt Sala
ResponEliminaL'òrgan vomeronasal (ÒVN) està situat a la base del septe nasal i detecta feromones. En animals, activa el bulb olfactiu accessori i l'hipotàlem, influint en el comportament sexual i social. En humans està atrofiat i no és funcional.
Aitor Carbonell Checa
ResponElimina3r ESO A
L'òrgan de Jacobson o òrgan vomeronasal és un receptor que, tot i estar atrofiat en els humans, té una gran importància en molts animals per detectar feromones.
Aquestes substàncies químiques influeixen en comportaments socials i sexuals. En els humans, aquest òrgan està localitzat a la cavitat nasal, però la seva funció és molt reduïda i no té un impacte significatiu en el comportament.
Joina - L’òrgan de Jacobson o vomeronasal és un receptor olfactiu que es troba a la base del nas. En molts animals serveix per detectar feromones, que serveixen per a l'atracció i les relacions sexuals en els animals. Els humans no el tenim tan fort.
ResponEliminaEnzo Corretger - Es conegut com a receptor vòmèronasal o òrgan de Jacobson. En els humans, el vòmèronasal es troba en la cavitat nasal, prop del sèptum nasal, una mica per sota de la mucosa olfactiva principal i en altres mamífers aquest òrgan esta més desenvolupat i té una connexió directa amb el sistema límbic. El seu funcionament tracta de detectar feromones.
ResponEliminaL'òrgan vomeronasal, o òrgan de Jacobson, és un receptor olfactiu auxiliar en molts vertebrats que detecta feromones, substàncies químiques implicades en la comunicació sexual i social. En els humans, és molt atrofiat, però en molts animals es troba a la base de la cavitat nasal i és crucial per a la seva supervivència i reproducció. Funciona captant les feromones i enviant senyals al cervell per desencadenar respostes comportamentals com la cerca de parella o la marcació del territori.
ResponEliminaMeng Ting