BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 11 d’octubre del 2024

CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS


En la societat actual la conservació dels aliments és un pilar fonamental per fer més fàcil el nostre dia a dia. Et demano doncs que investiguis i agrupis les diferents tecnologies que fan possible guardar els aliments durant un període de temps més o menys llarg.

32 comentaris:

  1. Ernest Palomera. 3r ESO A
    Per conservar els aliments més temps, fem servir diverses tecnologies com la refrigeració i congelació per frenar el deteriorament, la deshidratació per eliminar l'aigua, i la pasteurització per matar bacteris. També es fan servir tècniques com el salat o l'envasat al buit per protegir els aliments de l'oxidació i microorganismes.

    ResponElimina
  2. Joan Piñol: Per poder guardar i conservar els aliments durant un període llarg es poden utilitzar tecnologies que modifiquen el clima o afegeixen aditius:
    Refrigeració: es posen els aliments a llocs amb temperatures baixes o inferiors a 0.
    Deshidratació
    Conservants. Es posa sal o sucre per conservar.
    Fermentació mitjançant bacteris o llevats.
    Envasar al buit per impedir el creixement dels microoorganismes.
    També hi ha moltes tecnologies, on es cambien condicions de l'aliment per eliminar els bacteris o altres organismes com la pasteurització, la irradiació, l'esterilització o els menjars fumats.

    ResponElimina
  3. 1.Temperatures baixes: Refrigeració (fresc) i congelació (llarg termini).
    2.Temperatures altes: Pasteurització (calor moderada) i esterilització (calor alta).
    3.Deshidratació: Elimina l'aigua dels aliments, com l'assecat al sol.
    4.Productes químics: Salat, sucre i conservants artificials.
    5.Atmosferes controlades: Envasat al buit i atmosfera modificada.
    6.Fermentació: Transformació natural per bacteris o llevats (iogurt, cervesa).
    7.Tecnologies modernes: Irradiació i altes pressions per eliminar microorganismes.
    8.Embotellament i envasat: Envasat en llaunes o envasos asèptics per a llarga durada.

    ResponElimina
  4. Fiona Dabau 3r ESO A - La tecnologia de conservació dels aliments inclou una varietat de mètodes. La refrigeració i la congelació s'utilitzen més habitualment per mantenir temperatures baixes. També s'utilitzen tècniques d'envasament al buit i en atmosfera modificada per controlar els nivells d'oxigen i altres gasos. La liofilització i la deshidratació eliminen la humitat dels aliments, mentre que la pasteurització i l'esterilització utilitzen calor. Altres mètodes inclouen la irradiació (l'ús de la radiació), la fermentació per processos biològics i l'addició de conservants naturals o químics per evitar el deteriorament.

    ResponElimina
  5. Tecnologia basades amm la temperatura, Tecnologia de deshidratació, Tecnologia conservació química, Tecnologia de barrera física, Tecnologia d'envasaments, Tecnologia d'additius. Tecnologia avançada.

    ResponElimina
  6. Jan Carbó Reixach:
    Les tecnologies de conservació d’aliments inclouen:
    1. Fred.
    2. Deshidratació.
    3. Sal, sucre o àcid.
    4. Envasament.
    5. Calor.
    6. Radiació.
    7. Conservants

    ResponElimina
  7. Conservació per control de la temperatura: Refrigeració, Congelació, Ultra-congelació (o congelació ràpida).
    Conservació per reducció d'aigua: Deshidratació i Liofilització.
    Conservació per processos químics: Salat, Sucre i Fermentació.
    Conservació per processos tèrmics: Pasteurització i Esterilització.
    Conservació per atmosferes controlades: Envasat al buit i Atmosfera modificada.
    Conservació per barreres físiques: Envàs hermètic o enllaunat i Irradiació.
    Conservació amb additius.
    Aquests mètodes de conservació han transformat la manera com emmagatzemem, transportem i consumim aliments, oferint-nos més flexibilitat i seguretat.
    Rania Bensetti 3r ESO B

    ResponElimina
  8. Maria Campos- La nanotecnologia: S'utilitza per crear materials que poden inhibir el creixement de microorganismes i protegir els aliments dels danys.
    La fotocatàlisi: Fes servir la llum per descompondre els contaminants i els microorganismes.
    L'atmosfera modificada: Empra gasos com el nitrogen o el diòxid de carboni per crear una atmosfera que inhibeix el creixement de microorganismes.
    La irradiació: La irradiació opera amb radiacions ionitzants per matar microorganismes i perllongar la vida útil dels aliments.
    La impressió 3D d'aliments: permet crear aliments personalitzats i adaptats a les necessitats dels consumidors.

    ResponElimina
  9. Marc Soler - Es divideix en 3 grups els mètodes físics que seria la congelació o l'envas al buit. els mètodes químics que serien conservants. metodes biologics la fermentació.

    ResponElimina
  10. DAMIA Mètodes de refrigeració i congelació

    ResponElimina
  11. Conservació per temperatura,Conservació química,Conservació per deshidratació,Conservació envasada i Conservació per tècniques de processament

    ResponElimina
  12. Diego Torrico - conservació tèrmica, conservació física, conservació química, conservació biológica, conservació atmosfèrica, metodes avançats, conservació natural

    ResponElimina
  13. Jousef Díaz: Refrigeració i congelació, Deshidratació, Conservació envasada en llauna, Fermentació, Salaó i curació, Envàs al buit, Irradiació d'aliments, Liofilització, Adobats i marinats, Additius conservants, Pasteurització

    ResponElimina
  14. ·Refrigeració y Congelació;
    -Refrigeradores: Mantenen els aliments a temperatures baixes per disminuir el creixament de les bacteries.

    ·Congeladors; Permeten emmagatzemar aliments a temperatures molt baixes, per tant, el que crea és al detenció de l'activitat microbactrial.

    ·Deshidratació;
    - Deshidratadors, eliminen l'humitat dels aliments, que preve del creixament de microorganismes. s'utilitza en fruites, verdures y carns.

    ResponElimina
  15. Marta Pérez - 3 ESO B - Hi ha 8 tecnologies que fan possible guardar els aliments durant un període de temps més o menys llarg:
    1.-Refrigeració i congelació: moderen el creixement de microorganismes.
    2.-Deshidratació: eliminen l'aigua per evitar la degradació.
    3.-Envasat al buit: redueix l'oxigen per preservar els aliments.
    4.-Conserves: utilitzen el tractament tèrmic per eliminar patògens.
    5.-Pasteurització I esterilització: utilitzen el tractament tèrmic per eliminar patògens.
    6.-Fermentació: aprofiten processos químics o radiacions.
    7.-Irradiació d’aliments: aprofiten processos químics o radiacions.
    8.-Tecnologies emergents: ofereixen opcions innovadores per mantenir els aliments frescos més temps.

    ResponElimina
  16. AlbaAdroher-Les tecnologies de conservació d'aliments: mètodes físics (refrigeració, congelació, deshidratació), químics (conservants, sal, sucre), biològics (fermentació) i tècniques modernes (envasat al buit, atmosfera modificada, irradiació, pressió alta, ultrasons)

    ResponElimina
  17. Joina Alegrí Expósito: La conservació per baixes temperatures, la conservació per altes temperatures, alta pressió, deshidratació, conservació química i l'envasada.

    ResponElimina
  18. Marc roura 3rB
    Les diferents tecnologies per la conservació d'aliments són
    Conservació per temperatura
    Deshidratació i assecat
    Conservació amb agents químics
    Conservació per calor
    Conservació per exclusió d’oxigen
    Fermentació

    ResponElimina
  19. Asier Gómez Martos- 3r ESO A
    1. Per temperatura:
    Refrigeració/Congelació
    Pasteurització/Esterilització
    2. Per eliminació d'aigua:
    Deshidratació/Liofilització
    3. Per tractament químic:
    Salat, sucre, acidificació
    Additius conservants
    4. Per envasament:
    Envasament al buit/ATM
    Conserves esterilitzades
    5. Per radiació:
    Irradiació
    6. Per biotecnologia:
    Fermentació

    ResponElimina
  20. La conservació d'aliments utilitza tecnologies com la refrigeració, congelació, pasteurització, deshidratació, envasat al buit, conservants químics, i la irradiació. Aquestes tècniques frenen el creixement de microorganismes, prolongant la frescor i seguretat dels aliments.

    ResponElimina
  21. Helena Ferrer 3r ESO - Conservació per fred: refigeració i congelació. Conservació per calor: pasteurització i esterilització. Conservació per deshidratació: assecat, deshidratació i liofilització. Conservació per fermentació: fermentació làctica, alcohòlica i acètica. Conservació per atmosferes modificades: envasat al buit. Conservació per irradiació: exposició raigs x. Biotecnologia: bioconservació

    ResponElimina
  22. - Les tecnologies de refrigeració i congelació: refrigeració: baixa la temperatura per sota de la ambiental. Congelació: redueix la temperatura per sota dels 0*C. Alguns exemples son els congeladors o el refrigeradors.
    - ⁠Les tecnologies tèrmiques: esterilització: es el tractament tèrmic a alta temperatura. Escaldat: es sumergeixen els aliments en aigua calenta o vapor. Algun exemple clar poden ser les conserves.— Ivette cardoner

    ResponElimina
  23. Refrigeració
    Congelació
    Pasteurització
    Esterilització
    Coció en vapor
    Deshidratació per aire calent
    Liofilització
    Deshidratació solar
    Envasat al buit
    Envasat en atmosfera modificada (MAP)
    Conserves
    Additius i conservants
    Alta Pressió Hidròstatica (HPP)
    Irradiació alimentària
    Fermentació
    Humidificació i secat
    Nanotecnologia
    Bioconservació

    ResponElimina
  24. Ona: Primer mètode el fred i congelat, segon la deshidretació, tercer l'envas al buit, quart la fermentació, cinquè la conserva, sisè conservants amb química, setè la tecnologia emergent, vuitè la conservació per ambient controlat, per últim la conservació de radiació.

    ResponElimina
  25. Narcís Bardalet 3r Eso B: Les tecnologies de conservació d'aliments han avançat molt durant el pas del temps i aquestes en són unes: 1.Conservació per temperatura: dins d'aquest grup trobem: Congelació i refrigeració. 2. Conservació per eliminació d’aigua: En aquest cas s'elimina l'aigua perquè si es redueix el contingut d’aigua, es prolonga la vida útil dels aliments, com són: Deshidratació, liofilització, salat i fumat. 3.Conservació per calor, L'ús de calor és molt efectiu per eliminar microorganismes que descomponen els aliments. Dins d'aquest grup trobem: Pasteurització, esterilització i blanquejat.

    ResponElimina
  26. Aitor Carbonell Checa
    3r ESO A
    ·Refrigeració i Congelació
    ·Deshidratació
    ·Envàs al buit
    ·Additius i Conservants
    ·Fermentació
    ·Pasteurització
    ·Envasat en calent
    ·Irradiació
    ·Bioconservació.

    ResponElimina
  27. Eduard - Aquestes son les tecniques de conservació

    1. Refrigeració i congelació: Retarden el creixement bacterià.
    2. Deshidratació: Elimina la humitat.
    3. Conserves: Envasat al buit i processament tèrmic.
    4. Fermentació: Preserva aliments mitjançant bacteris.
    5. Alta pressió: Destruye microorganismes sense calor.
    6. Irradiació: Elimina bacteris amb radiacions.
    7. Additius: Antioxidants i conservants per prolongar la vida útil.

    ResponElimina
  28. Refrigeració i congelació: mantenir els aliments a temperatures baixes per alentir el creixement dels bacteris.
    Deshidratació: treure la humitat dels aliments com secar-los.
    Envas en buit: treure l'aire dels envasos per reduir l'oxidació i el creixement de bacteris.
    Conservants químics: afegir substàncies químiques als aliments.
    Meng Ting 3rb

    ResponElimina
  29. La conservació dels aliments es fa mitjançant tecnologies com la refrigeració i congelació (baixes temperatures), deshidratació (eliminar aigua), envasat al buit o enllaunat (hermetisme), pasteurització i esterilització (calor per eliminar bacteris) i fermentació (bacteris bons). Això permet guardar aliments durant més temps i evitar malbarataments.

    Dagmawit De Genover Lagares

    ResponElimina
  30. Berta Polo - 3r ESO A
    1. Refrigeració: Manten els aliments a temperatures baixes
    2. Congelació: Emmagatzema els aliments a temperatures molt baixes, deten casi al complet l'activitat microbiana
    3. Deshidratació: Elimina la hummitat dels aliments, el que impedeix el creixament dels microorganismes

    ResponElimina
  31. Enzo Corrertger - 1- Métodes físics
    refredament i congelació, deshidratació i envasament al buit, 2- Métodes químics: Conservants i fermentació, 3- Métodes biològics: refrigeració amb bacteris beneficiosos, 4- Métodes tècnics: Pasteurització, UHT i radiació, 5- Envasament: Envasament en atmosfera modificada i envasos intel·ligent i per últim 6- Innovacions emergents: Nanotecnologia i Tecnologia de preservació a base de plantes.

    ResponElimina
  32. 3r ESO B - Maria Buragas: La temperatura- refrigeració i congelació, Eliminació d'aigua- deshidratació i liofilització, la calor- pasteurització i estirilització i UHT, modificació d'ambient- emvasat al buit i atmosfera modificada, aditius químics, radiació i fermentació.

    ResponElimina