BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 29 de setembre del 2023

COMPACTACIÓ DE L'ADN


La cromatina és la compactació de l'ADN en el nucli interfàsic. Quan una cèl·lula vol iniciar un procés de divisió, fotocopia el seu ADN i a continuació compacta fortament el seu material genètic en forma de cromosomes que seran repartits equitativament entre les dues cèl·lules filles. Vull que investiguis com s'anomenen les estructures prèvies als cromosomes.

6 comentaris:

  1. La cromatina és una estructura formada per ADN i proteïnes, com les histones, que es troba al nucli interfàsic de les cèl·lules. No està tan compactada com els cromosomes i permet l'accés a l'ADN per a processos com la transcripció i la replicació. Quan una cèl·lula es divideix, la cromatina es condensa en estructures anomenades cromosomes per a una distribució equitativa entre les cèl·lules filles.
    Carla Domènech

    ResponElimina
  2. Marialejandra Dos Ramos - L'estructura prèvia als cromosomes en el procés de divisió cel·lular és la cromatina, que és la forma d'organització de l'ADN quan la cèl·lula no està en procés de divisió. A més, hi ha proteïnes associades a l'ADN, com les histones, que ajuden a mantenir l'ADN embolicat i regulen l'accés a les regions genètiques. També hi ha proteïnes condensadores de cromatina que contribueixen a la compactació de l'ADN abans que aquest es converteixi en cromosomes.

    ResponElimina
  3. Les estructures prèvies als cromosomes s'anomenen cromatina. La cromatina és la forma descondensada de l'ADN que es troba en el nucli interfàsic de les cèl·lules. Està constituïda per l'ADN, proteïnes histones i altres proteïnes associades. La cromatina permet que l'ADN sigui accessible per a la transcripció i la replicació, ja que l'ADN ha de ser desenrotllat i descondensat perquè les enzims puguin accedir-hi. -Txell Cortada

    ResponElimina
  4. La cromatina és un material microscòpic que porta la informació genètica dels organismes eucariotes i està composta d'ADN associat a proteïnes especials anomenades histones.

    Carla Segura Duran

    ResponElimina
  5. Gala Cuadrado
    Les estructures prèvies als cromosomes s'anomenen cromatina. La cromatina és la forma relaxada de l'ADN que es troba en el nucli de les cèl·lules eucariotes durant la major part del seu cicle de vida. Aquesta forma de cromatina permet que els gens siguin accessibles per a la transcripció i altres processos cel·lulars.

    La cromatina està formada per l'ADN que es troba embolicat al voltant de proteïnes histones i altres proteïnes associades. Les histones ajuden a empaquetar l'ADN i a regular l'accés als gens. Quan una cèl·lula es prepara per a la divisió cel·lular, la cromatina es condensa i s'enrotlla de manera més compacta per formar els cromosomes. Això facilita la segregació equitativa del material genètic durant la divisió cel·lular.

    En resum, les estructures prèvies als cromosomes són les cromatines, que són complexes d'ADN i proteïnes que es condensen per formar els cromosomes quan es produeix la divisió cel·lular.

    ResponElimina
  6. Les estructures prèvies als cromosomes, quan l'ADN es compacta en la cromatina en el nucli interfàsic, es diuen "nucleosomes". Un nucleosoma està format per una petita porció d'ADN enrotllada al voltant d'unes proteïnes anomenades histones. Aquests nucleosomes ajuden a mantenir l'ADN compacte i regulen l'accés a la informació genètica durant la divisió cel·lular i altres processos biològics.(claudia frutos)

    ResponElimina