BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 13 d’octubre del 2023

LA MITOSI


La mitosi és un procés de divisió cel·lular on les cèl·lules filles resultants són idèntiques a la cèl·lula mare, o sigui clons. Partint doncs d'aquesta premissa, l'evolució seria impossible, doncs qualsevol bactèria seria idèntica a la bactèria de la qual prové... En canvi els llibres de l'evolució parlen de que les cèl·lules procariotes van evolucionar i varen donar lloc a les eucariotes. M'ho pots explicar?

4 comentaris:

  1. L' evolució és possible gràcies a les mutacions genètiques aleatòries que poden succeir durant la replicació de l'ADN. Aquestes mutacions poden conduir a canvis genètics i, amb el temps, a la selecció natural, poden donar lloc a canvis en les poblacions de cèl·lules, incloent-hi bactèries. És aquesta variabilitat genètica i la selecció natural el que permet l'evolució i, eventualment, la formació de noves espècies com les eucariotes a partir de les procariotes.
    Carla Domènech

    ResponElimina
  2. La mitosi produeix cèl·lules filles idèntiques a la cèl·lula mare, però l'evolució no es basa només en aquest procés. La variabilitat genètica es produeix mitjançant mutacions i recombinació genètica. L'evolució de les cèl·lules eucariotes a partir de les procariotes va ser un procés gradual i complex, implicant interaccions i endosimbiosi. Això va donar lloc a la diversitat de la vida. La reproducció asexual pot crear clons, però els mecanismes evolutius permeten canvis genètics i la diversificació de les espècies.

    Carla Segura Duran

    ResponElimina
  3. Sirka Siqués-La mitosi és un procés de divisió cel·lular on les cèl·lules filles resultants són idèntiques a la cèl·lula mare. No obstant això, l'evolució és possible gràcies a les mutacions genètiques que poden succeir durant la replicació de l'ADN. Aquestes mutacions generen variacions i, al llarg del temps, poden acumular-se, permetent la diversificació de les formes de vida.

    Pel que fa a l'evolució cel·lular, es creu que la transició d'organismes procariotes a eucariotes va ocórrer a través d'un procés anomenat endosimbiosi. Això va implicar la incorporació simbiòtica d'un organisme procariota en un altre, la qual cosa va donar lloc a les cèl·lules eucariotes amb estructures internes especialitzades.

    ResponElimina
  4. Marialejandra Dos Ramos - L'evolució biològica és possible gràcies als canvis en la informació genètica (mutacions) de les cèl·lules o organismes a llarg termini. Les mutacions són canvis aleatoris en el material genètic que poden provocar noves característiques genètiques. Aquests canvis són la conseqüència d'errors en la replicació del DNA, exposició a factors mutagènics o altres processos.

    ResponElimina