BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 12 de gener del 2024

NEUROTRANSMISSORS


La sinapsi és la connexió entre axò i dendrita, un lloc on s'alliberen neurotransmissors... però tots els neurotransmissors són iguals? Tots tenen la funció d'estimular la dendrita post-sinàptica? M'ho pots explicar?

20 comentaris:

  1. Els diferents tipus de neurotransmissors son:
    Glutamat i aspartat —> sí, aquest augmenta la probabilitat que la cèl·lula receptora iniciï un potencial d'acció
    Àcid gamma-aminobutíric —>no, aquest calma
    Serotonina —> no, la seva funció és regular coses com per exemple: la gana, son, memòria, aprenentatge, temperatura...
    Acetilcolina —> no, la seva funció és la transmissió de la unió neuromuscular
    Dopamina —> sí, intervé a les estructures celebrals que es carreguen de regular el comportament
    Noradrenalina —> sí, té una funció d'estimulació, i excitació en els òrgans diana "actua directament" i amb altres neurotransmissors.

    Cristina castelltort 3r A

    ResponElimina
  2. Tots els neurotransmissors no són iguals i poden tenir efectes diversos en la neurona postsinàptica, ja sigui estimulant o inhibint la seva activitat. La diversitat dels neurotransmissors i els seus receptors contribueix a la complexitat i la versatilitat del sistema nerviós. Per exemple, l'acetilcolina és un neurotransmissor que, en algunes sinapsis, té un efecte excitatori, mentre que en altres pot tenir un efecte inhibidor. D'altra banda, neurotransmissors com la dopamina, la serotonina i la noradrenalina poden tenir efectes variables en funció dels receptors específics i del tipus de neurona en què actuen.
    - Laura Noguera

    ResponElimina
  3. No tots els neurotransmissors són iguals, i no tots tenen la funció d'estimular la dentrita post-sinàptica. tot i que molts neurotransmissors tenen aquesta funció, hi ha situacions, en les que, en comptes d'estumular la dendrita post-sinàptica, la inhibeixen. Aquest procés és conegut com inhibició sinàptica, i és tant important com l'estimulació, ja que permet el control i regulació precisa de l'activitat neuronal. - Júlia Herrera

    ResponElimina
  4. - No tots els neurotransmissors són iguals al fet que hi ha 10 tipus en total:
    -Acetilcolina.
    -Norepinefrina (noradrenalina)
    -Epinefrina (adrenalina)
    -Dopamina.
    -GABA.
    -Glutamat.
    -Serotonina.
    -Histamina.
    -Les neurones postsinàptiques reben múltiples senyals de neurotransmissors i senyals elèctrics de moltes neurones. La neurona receptora finalment suma els estímuls aferents i, si es reben més senyals excitadors, la neurona s'activa i envia senyals a altres neurones.

    Sara B

    ResponElimina
  5. No tots els neurotransmissors són iguals. Un neurotransmissor obre un canal iònic a la membrana cel-lular de la dendrita. Però també existeixen el Neuromoduladors que són substàncies que, a nivell presinàptic, regulen la transmissió sinàptica, i modulen la síntesi i/o transmissió d'un neurotransmissor. A nivell postsinàptic també actuen canviant la unió de l'ió amb el seu receptor. Un exemple seria l'oxitocina.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  6. No tots els neurotransmissors són iguals, i no tots tenen la mateixa funció, per exemple els glutamats són aminoacids excitadors del sistema nervios central o la Serotonina que utilitza els nervis per enviar missatges i es un vas constrictor
    -Adrià Rubio

    ResponElimina
  7. No tots els neurotransmissors són iguals, existeixen diferents tipus i amb diferentes funcions. Els principals serien:
    La Serotonina, que es coneix com la "hormona de la felicitat".
    La Dopamina, que és el causant de les conductes adictes
    La Adrenalina, que és un neurotransmissor que desencadena les conductes de supervivència.
    Estela Lluch

    ResponElimina
  8. Hi ha diverses maneres de classificar neurotransmissors. Dividir-los entre aminoàcids, pèptids i monoamines és una bona manera de classificar-los. A més, més de 50 pèptids neuroactius han sigut trobats, i se n'estan descobrint de nous contínuament, però en alguns casos el pèptid és el transmissor principal a la sinapsi.
    ROGER VILARRASA RABANEDA

    ResponElimina
  9. Hi ha molts tipus de neurotransmissions:Acetilcolina,
    Dopamina etc.. i tots tenen una funció dífarent i no tots tenen la d'estimular la dendrita post-sinàptica: Pau Morenon Curós

    ResponElimina
  10. No tots són iguals i poden tenir efectes excitatoris o inhibidors.

    La seva funció principal és estimular o inhibir la dendrita postsinàptica, i això depèn del tipus de receptors presents.

    Cada un té un paper específic en la regulació de funcions del sistema nerviós com moviment, estat d'ànim, memòria i altres.

    La diversitat de neurotransmissors permet una regulació complexa i precisa del sistema nerviós.

    ---
    Marta recio

    ResponElimina
  11. No, tots tenen funcions diferents com per exemple el neurotransmissor (GABA): És el principal neurotransmissor inhibrid de l'encèfal. Marc Bartra Marcó-alumne 3er eso A

    ResponElimina
  12. En general els neurotransmissors clàssics se sintetitzen en els axons de les neurones presinàptiques (les que emeten el senyal), on s'acumulen en vesícules que són alliberades cap a l'espai sinàptic i provoquen un canvi en la membrana de la cèl·lula postsinàptica (la que rep el senyal), canvi que acostuma a ser del potencial de membrana. Existeixen, però, moltíssimes transmissions que escapen d'aquestes característiques clàssiques, pel que la classificació està essent sotmesa a revisió.
    Clara Ubach Sanchez - 3r ESO A

    ResponElimina
  13. Les funcions dels neurotransmissors poden ser estimular o inhibir la neurona post-sinàptica. Per exemple, un neurotransmissor excitador com el glutamat estimula la neurona post-sinàptica, augmentant la probabilitat que aquesta neurona generi un impuls elèctric. En canvi, un neurotransmissor inhibidor com el GABA té l'efecte oposat, disminuint la probabilitat que la neurona post-sinàptica generi un impuls elèctric. - sara ruiz

    ResponElimina
  14. Can Liu 3r ESO A : No, tots els neurotransmissors no són iguals. Existeixen neurotransmissors excitatoris i inhibitoris, i cadascun té funcions específiques a la sinapsi.Els neurotransmissors són com missatgers al cervell, no només activen les parts del cervell, sinó que també poden fer que algunes parts es calmin o frenin. Això ajuda a controlar com les diferents parts del cervell es comuniquen, permetent una resposta molt precisa i adaptativa del nostre sistema nerviós.

    ResponElimina
  15. Jingrui Chen: No, perquè tenen funcions diferents. Per exemple, els neurotransmissors excita toris són els que exciten la dendrita per provocar l'acció, com podria ser el Glutamat. I per l'altra banda, els inhibidors s'encarreguen d'evitar un potencial d'acció, un exemple seria la serotonina.

    ResponElimina
  16. No, tots els neurotransmissors no són iguals, existeixen excitatoris i inhibitoris i cadascun te funcions específuiques a la sianpsi. Els neurotransmissors són com missatgers al cervell, no només activen les parts del cervell sinó que també poden fer que algunes parts es frenin o es calmin, això ajuda a controlar diferents parts del cervell es comuniquen, permetent una resposta precisa i adaptativa del nostre sistema nerviós.

    Eric Garcia 3ESO A

    ResponElimina
  17. No tots no son iguals.
    Tot i que tenen la funció principal d'estimular la dendrita post-sinàptica, no tots són iguals. Diferents neurotransmissors poden tenir efectes excitatoris o inhibidors.
    els neurotransmissors excitatoris són els que exciten la dendrita per provocar l'acció, com podria ser el Glutamat. I per l'altra banda, els inhibidors s'encarreguen d'evitar un potencial d'acció, un exemple seria la serotonina.
    Arnau Yáñez Casado

    ResponElimina
  18. No, els neurotransmissors poden classificar-se com excitatoris o inhibitoris. La funció dels neurotransmissors excitatoris és activar receptors en la membrana post-sinàptica i augmentar els efectes del potencial d'acció. En contrapart, els neurotransmissors inhibitoris actuen evitant un potencial d'acció. -Soraya

    ResponElimina
  19. En la sinapsi hi apareixen els neurotransmissors on hi ha 40 tipus diferents on tots i cada un d'ells tenen una funció diferent com ara estimular la dendrita postsinàptica, evitar senyals excritatories o portar el missatge a la neurona receptora.

    Iker Soler 3ESO B

    ResponElimina
  20. No tota els neurotransmissors compleixen la mateixa funció, n’hi ha de dos tipus, per una part tenim els excitatoris, els quals compleixen la funció d’estimular receptors a la dendrita postsinàptica fent així que augmentin els efectes del potencial d’acció. Per altre part, estan els inhibitoria, els quals desenvolupen una funció contrària a la comentada prèviament, evitar els efectes del potencial d’acció. A més, aquests dos es poden classificar segons la seva estructura química.

    (Aitor Tarrés Carvajal “3r ESO B”)

    ResponElimina