BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 16 de febrer del 2024

CARÀCTERS SEXUALS SECUNDARIS


L'arribada de la pubertat suposa en molts casos canvis en l'anatomia del cos. Alguns d'aquests canvis s'anomenen caràcters sexuals secundaris, doncs no estan lligats directament a la reproducció. Alguns exemples serien: l'acné, el canvi en el to de la veu, la redistribució del greix corporal... Em pots explicar quina utilitat tenen aquests fenòmens?

24 comentaris:

  1. Els caràcters sexuals secundaris són senyals que envien informació sobre la fertilitat, la salut i la genètica d'un individu als possibles parells. Aquestes característiques poden influir en la interacció social, la percepció de si mateix i la identitat personal.
    Can Liu 3r ESO A

    ResponElimina
  2. La utilitat dels caràcters sexuals secundaris és que permeten distingir els dos sexes d'una espècie.
    Maria Frigola

    ResponElimina
  3. Tenen diverses funcions, com indicar maduresa sexual, reforçar la identitat de gènere, facilitar la interacció social, influir en el desenvolupament psicològic i preparar el cos per a la reproducció. En resum, tot i no estar directament vinculats amb la funció reproductiva, aquests canvis són importants en la vida dels individus durant la pubertat i més enllà.
    Tura Marquez Capell 3er ESO "A"

    ResponElimina
  4. Els canvis tenen diverses utilitats; desenvolupar les emocions, desenvolupar músculs i ossos, creixement, maduració sexual “preparació per a la reproducció”, …

    Cristina Castelltort 3r ESO A

    ResponElimina
  5. Els caràcters sexuals secundaris són les característiques físiques no relacionades amb la reproducció que diferencien a homes i dones. En les dones: les mames, veu aguda, malucs amples... En els homes: la barba, veu greu, musculatura més desenvolupada, etc.

    -Juan Manuel Libreros-

    ResponElimina
  6. Els caràcters sexuals secundaris permeten distingir als diferents sexes ( home i dona).
    --
    Marta Recio

    ResponElimina
  7. S'utilitzen per poder diferenciar el sexe masculí i el femení.
    Estela Lluch

    ResponElimina
  8. Els canvis sexuals a la pubertat preparen el cos per a la reproducció, diferencien els sexes, influeixen en l'atracció i selecció de parella, contribueixen al desenvolupament psicològic i social, s'adapten a l'entorn i estableixen la identitat de gènere. Aquestes funcions estan interrelacionades i formen part del desenvolupament global durant la transició de la infància a ladultesa.

    Marc Juárez

    ResponElimina
  9. Els caràcters sexuals secundaris tenen l'utilitat que permeten distingir els diferents sexes.
    Eric Garcia Garcia 3 ESO"A"

    ResponElimina
  10. Els caràcters sexuals secundaris que es desenvolupen durant la pubertat serveixen principalment com a indicadors visibles de la maduració sexual. Aquests canvis són impulsats per hormones com l'estrogen i la testosterona i poden jugar un paper en l'atracció sexual i la selecció de parella. Per exemple, el canvi de veu en els nois pot indicar la seva capacitat reproductiva. La redistribució del greix i altres canvis corporals també poden estar relacionats amb la preparació del cos per a la reproducció. Tot i així, alguns d'aquests canvis, com l'acné, no tenen una funció reproductiva directa i poden ser resultat de factors hormonals més complexes. Nizar Lassdad 3r A

    ResponElimina
  11. Arnau Yáñez Casado
    Els caràcters sexuals secundaris, com ara l'acné, el canvi en el to de la veu i la redistribució del greix corporal, no estan directament lligats a la reproducció, sinó que són resultats dels canvis hormonals durant la pubertat. L'acné, per exemple, pot ser causat per l'augment d'hormones com la testosterona. El canvi en el to de la veu és causat pel creixement de la llengüeta vocal. La redistribució del greix ajuda a desenvolupar les diferències entre les formes corporals masculines i femenines. Tot això contribueix a la maduresa sexual ia l'atracció entre individus en l'edat reproductiva.

    ResponElimina
  12. Els caràcters sexuals secundaris permeten distingir els diferents sexes. Sobre diverses etapes de desenvolupament varien segons les espècies, les característiques sexuals secundàries inclouen, per exemple, l'augment del tamany dels testicles (homes), creixement de les mames (dones).

    𝐒𝐚𝐫𝐚 𝐁𝐞𝐧𝐬𝐞𝐛𝐚𝐢𝐭𝐚𝐢

    ResponElimina
  13. Serveixen per diferenciar un sexe de l'altre, ja que hi ha canvis que un sexe té i l'altre no, com ara, al sexe masculí els hi surt pèl a la cara, com la barba i al sexe femení no. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  14. Els fenòmens de la pubertat són essencials per al desenvolupament integral dels individus i juguen un paper crucial en la seva preparació per a la vida adulta.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  15. Els caràcters sexuals són canvis físics que es produeixen en el cos durant la pubertat i que serveixen per a distingir a homes i dones. Els caràcters sexuals secundaris no intervenen en la reproducció i inclouen canvis com el desenvolupament dels sins en les nenes i el canvi de veu en els nens.

    Núria Freixas - 3r ESO A

    ResponElimina
  16. Jingrui Chen: Per diferenciar els dos gèneres (la redistribució de la grasa), estar millor adaptats al medi (més massa muscular), indicar maduresa (el canvi de veu), eliminar toxines i regular les hormones (l'acné).

    ResponElimina
  17. Ayman Ezzayyany 3er ESO B

    Acne: Encara que l'acne no està directament relacionat amb la reproducció, és comú durant la pubertat com a resultat de canvis hormonals. Tot i ser una molèstia per a molts adolescents, no té una funció específica, però els canvis hormonals que el causen són essencials per al desenvolupament dels caràcters sexuals secundaris i per al funcionament reproductiu en general.

    Canvi al to de la veu: El canvi de la veu en els nois, causat per l'allargament de les cordes vocals durant la pubertat, no té una funció específica relacionada amb la reproducció, però ajuda a diferenciar els sexes i pot ser un indicador de maduració sexual. Això pot tenir un paper en la comunicació social i pot ser atractiu per a possibles parelles.

    Redistribució del greix corporal: En els nois, durant la pubertat, hi ha una tendència a acumular greix a la cara, les espatlles i la part superior del cos, mentre que les noies tendeixen a acumular greix a les cuixes, les natges i els pits. Aquesta redistribució del greix no està directament relacionada amb la reproducció, però ajuda a crear les característiques físiques distintives dels sexes, cosa que pot influir en l'atracció sexual i la selecció de parella.

    ResponElimina
  18. Els caràcters sexuals secundaris tenen diverses funcions en el desenvolupament i adaptació del cos durant la pubertat. Per exemple, l'acné pot estar relacionat amb canvis hormonals i la producció de greix que prepara la pell per a canvis en la producció de suor i feromones. El canvi en el to de la veu pot ajudar en la comunicació social i en l'atracció sexual. La redistribució del greix corporal pot influir en la forma física i la distribució de la massa muscular, també pot estar relacionada amb l'energia disponible per a la reproducció. En resum, tots aquests canvis poden preparar el cos per a la reproducció i ajudar en la comunicació i atracció entre individus.
    Andreu Lopez Llorens

    ResponElimina
  19. Aquests canvis tenen la utilitat següent:
    Identificació del sexe (creixement de barba, de pit...), fecunditat i reproducció (desenvolupament dels òrgans reproductors), comunicació social (la veu, la postura, són factors que condicionen la comunicació social) i estabilitat emocional (aquests canvis poden tenir impacte en l'estabilitat emocional). - Júlia Herrera

    ResponElimina
  20. Marc Bartra Marcó - Alumne 3 Eso A
    La utilitat que tenen els caràcters sexuals secundaris, és que permeten distingir els diferents sexes.

    ResponElimina
  21. Permeten distingir entre els dos sexes, tot i que no intervenen en la reproducció. El fet que al sexe masculí li surti barba permet diferenciar el sexe. Igual que al sexe femení li creixin els pits. O el fet de una veu més greu en els homes.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  22. Els caràcters sexuals secundaris apareixen durant la pubertat en els humans i durant una etapa més madura en els animals. Aquests, permeten distingir als diferents sexes, per tal d'identificar-nos a la natura. Les etapes d'aquests canvis varien molt en cada persona. Es considera l'adolescència com el punt de partida pel començament d'aquests canvis, a la fase de la pubertat, i acaba en finalitzar el creixement humà. Els canvis que ocorren cap a l'establiment de les característiques sexuals secundàries no és momentani, sinó que segueixen una seqüència progressiva.

    ("Aitor Tarrés Carvajal 3r ESO B")

    ResponElimina
  23. Els caràcters sexuals secundaris són característiques físiques que es desenvolupen durant la pubertat i diferencien als individus de diferents sexes.
    ---
    Soraya

    ResponElimina
  24. Aquests canvis contribueixen a la diferenciació dels dos sexes
    Adria Rubio

    ResponElimina