BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 9 de febrer del 2024

ORIGEN DE LA SEXUALITAT


Quan parlem de la Sexualitat entenem la capacitat de fabricar gàmetes i obtenir nous decendents... però quin és el seu origen? Els primers éssers vius es reproduïen a partir de la mitosi, o sigui un procés asexual que acaba donant individus clònics de l'ésser que els genera. Quan apareix la sexualitat? Quins avantatges evolutius presenta?

15 comentaris:

  1. La sexualitat es va desenvolupar a partir de la reproducció sexual, que va aparèixer fa més de mil milions d'anys. En aquest tipus de reproducció, els individus produeixen òvuls i espermatozoides que es combinen per crear nous individus. Aquesta forma de reproducció ofereix diversos avantatges evolutius, com la variabilitat genètica, l'eliminació de mutacions nocives, la resistència a malalties i la coevolució. En resum, la sexualitat va sorgir com a estratègia evolutiva per millorar les probabilitats de supervivència i adaptació dels éssers vius.
    Cristina Castelltort 3r ESO A

    ResponElimina
  2. La sexulaitat apareix en moltes espècies al llarg de l'evolució. En la majoria dels casos, la reproducció sexual comporta la combinació de material genètic de dos individus per produir descendència, i axiò té les següents avantatges:
    Variabilitat genètica, adaptabilitat, resistència a malalties i selecció sexual. - Júlia Herrera

    ResponElimina
  3. Marc Bartra Marcó-Alumne 3 Eso A
    La sexualitat s'origina amb les evolucions dels organismes multicel·lulars.
    La sexualitat apareix al llarg de la vida de la persona. Cada persona li apareix en un moment diferent:Normalment durant la pubertat, quan començes a experimentar sobre un mateix.
    Aporta ventatges com les relacions sexuals, relacions amb parelles o la reproducció.

    ResponElimina
  4. La sexualitat va començar en la prehistòria com una simple satisfacció de l'impuls reproductiu.
    L'evolució de la sexualitat obtingut una sèrie d'avantatges que han contribuït a l'èxit i la diversificació de les espècies. Alguns d'ells són: Variabilitat genètica, eliminació de mutacions perjudicials, la selecció sexual, resistència a malalties, evolució més ràpida i la diversitat fenotípica.

    Núria Freixas - 3rESO A

    ResponElimina
  5. Apareix als tres anys.
    Hi han 5 avantatges evolutious:
    Variabilitat genètica
    Millora de l'adaptació
    Reparació de l'ADN i eliminació de mutacions nocives
    Reducció de la càrrega genètica nociva
    Coevolució amb patògens
    Andreu Lopez Llorens

    ResponElimina
  6. L'aparició de la reproducció sexual es remunta a un passat llunyà en la història evolutiva de la vida en la Terra. Avantatges: variabilitat genètica, adaptabilitat, resistència en malalties, seleccion sexual i eliminació de gens febles

    Marc Juárez

    ResponElimina
  7. La sexualitat apareix en la majoria de les espècies com a part del procés reproductiu. Els avantatges evolutius principals inclouen la variabilitat genètica que permet l'adaptació a canvis ambientals, la millora de la salut genètica i la facilitació de les relacions socials i emocionals.
    GHITA 3 esoB




    ResponElimina
  8. La sexualitat es va desenvolupar fa uns 1.200 milions d'anys, apareixent en temps de la prehistòria com una manera de crear descendents amb noves combinacions genètiques, la sexualitat va aparèixer per millorar les opcions de supervivència de les espècies enfront dels canvis ambientals.
    Can Liu 3r ESO A

    ResponElimina
  9. L'origen de la sexualitat va començar com una simple satisfacció de reproduir-se. Va aparèixer a la prehistòria, i més endavant van descobrir que bàsicament el que els permetia era "ajuntar" dos organismes en un i així augmentar el ritme de l'evolució. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  10. La sexualitat va evolucionar juntament amb la mentalitat de l'ésser humà, va començar en la prehistòria com una simple satisfacció de l'impuls reproductiu, després va ocupar un lloc en les creences religioses i més tard va ser perseguida i reprimida per la societat.
    Pot variar, però generalment ocorre durant la pubertat, que sol començar entre els 9 i els 14 anys.
    La sexualitat presenta avantatges evolutius com la variabilitat genètica, l'eliminació de mutacions nocives, la resistència a malalties i la selecció sexual, que han contribuït a l'èxit reproductiu i l'adaptació de les espècies al llarg del temps.
    Soraya

    ResponElimina
  11. La sexualitat ha evolucionat juntament amb la mentalitat humana. En la prehistòria, era principalment un impuls reproductiu. Més tard, es va incorporar a les creences religioses i després va ser reprimida per la societat. Generalment, comença durant la pubertat, que sol ocórrer entre els 9 i els 14 anys. La sexualitat ofereix avantatges evolutius, com la variabilitat genètica, l'eliminació de mutacions perjudicials, la resistència a malalties i la selecció sexual, que han contribuït a l'èxit reproductiu i l'adaptació de les espècies al llarg del temps.
    --
    Marta Recio

    ResponElimina
  12. Arnau Yáñez Casado -
    És va originar fa milions d'anys quant bacteris i araquees, van començar a intercanviar material genètic através de prossesos com la conjugació i la fussio de cel.lules i això va obrir la porta a la reproduccio sexual en organismes complexos.
    AVANTATGES:
    1.Variabilitat genètica
    2.Resistencia a malalties
    3.Eliminació de gens danyins
    4.Evolució de noves caracteristiques

    ResponElimina
  13. La sexualitat va evolucionar com a estratègia reproductiva per diversificar la genètica i millorar l'adaptabilitat dels éssers vius. Els avantatges evolutius inclouen la variabilitat genètica que la reproducció sexual aporta, permetent una resposta més eficaç als canvis ambientals i una millor adaptació a les condicions adverses. L'origen exacte de la sexualitat és complex i encara no està totalment clar, però es creu que va sorgir fa molt de temps a la línia evolutiva dels éssers vius.
    Nizar Lassdad 3 eso A



    ResponElimina
  14. La sexualitat és present en totes les etapes de la vida, des de la fetal fins a la vellesa.
    El sexe podria ser un mètode pel qual es creen genotips nous. Com el sexe combina els gens de dos individus, les poblacions amb reproducció sexual poden combinar més fàcilment els gens avantatjosos de l'altra persona.

    -Juan Manuel-

    ResponElimina
  15. Jingrui Chen: No tenim una data exacta, però s'estima que va aparèixer fa més de mil milions d'anys. Aquesta forma de reproducció presenta una sèrie d'avantatges sobre la reproducció asexual. Un, per exemple, seria la variabilitat genètica, ja que s'utilitzen material genètic de dos individus. Això fa que la descendència sigui més diversa i, en conseqüència, les probabilitats que puguin sortir alguns individus millor adaptats que als pares augmenti.

    ResponElimina