BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 8 de març del 2024

SEROPOSITIU

 
La SIDA és una malaltia molt greu, una pandèmia amb milions d'infectats. Si descobreixen el significat de les seves sigles, t'adonaràs que fa referència al tema que estem estudiant. Em pots explicar perquè els infectats del VIH se'ls anomena seropositius? Quina relació té aquest nom amb els anticossos? Són malalts els seropositius? Com pot evolucionar la seva infecció?

26 comentaris:

  1. El terme "seropositiu" destaca la presència d'anticossos en la sang, indicant la infecció pel VIH i està relacionat amb els anticossos perquè es refereix a la presència d'anticossos específics en el sèrum sanguini d'una persona. Ser seropositiu no significa necessàriament que la persona tingui sida. La progressió de la infecció per VIH pot variar, i moltes persones seropositives poden portar vides saludables amb el tractament antiretroviral adequat.
    Júlia Herrera

    ResponElimina
  2. 1: Quan l'anàlisi del sèrum d'un subjecte mostra l'existència d'anticossos específics contra el VIH es diu que aquesta persona és seropositiva. Això vol dir ni més ni menys que l'individu en qüestió ha estat en contacte amb el virus de la sida i, per tant, està infectat.

    Són malalts ja que els zero positius ha estat en contacte amb el VIH.

    EVOLUCIÓ: Aquest virus és una infecció crònica que evoluciona en tres fases: Infecció aguda, infecció crònica i SIDA. Durant la infecció aguda el VIH es multiplica ràpidament. A mesura que la infecció aguda evoluciona a infecció crònica, el VIH es multiplica més lentament i disminueixen les concentracions del virus. No obstant això, a mesura que avança la infecció crònica, les concentracions del VIH augmenten i la quantitat de limfòcits CD4 disminueixen. Una disminució en la concentració de limfòcits CD4 indica que augmenta el mal del sistema immunitari.

    Juan Manuel- 3r E.S.O

    ResponElimina
  3. Les persones infectades amb VIH es coneixen com a seropositives perquè els seus anticossos contra el virus es poden detectar en proves de sang. No totes les persones seropositives desenvolupen la SIDA, especialment si reben tractament amb medicaments antiretrovirals. L'evolució de la infecció pel VIH varia segons diversos factors, però amb tractament adequat, moltes persones poden viure una vida relativament saludable.
    Tura Marquez Capell 3er ESO "A"

    ResponElimina
  4. Es diuen seropositius perqué presenten anticossos a la sang d'un determinat virus. El cos ha detectat un antigen, en el nostre cas, el.virus VIH, i crea anticossos per defensar-se. Els seropositius no son malats, son infectats pel virus.
    La infecció del VIH, provoca amb el temps el debilitament i fa malbé de forma irreversible les cél.lules inmunitaries i tot el sistema inmunitari. Llavors parlem de malalts de la SIDA.
    Arnau Oller.

    ResponElimina
  5. La SIDA és una malaltia greu causada pel Virus de la Immunodeficiência Humana (VIH), que debilita el sistema immune. Les persones infectades amb VIH es coneixen com a seropositives perque els seus anticossos contra el virus es poden detectar en proves de sang. No totes les persones seropositives desenvolupen la SIDA, especialment si reben tractament amb medicaments antiretrovirals. L'evolució de la infecció pel VIH varia segons diversos factors, però amb tractament adequat, moltes persones poden viure una vida relativament saludable.

    - Laia Rigall

    ResponElimina
  6. La sang de la gent que mai ha estat en contacte amb el VIH, no mostren aquests anticossos a la sang així que, són seronegatius, quan un anàlisi del suro d'una persona mostra anticossos específics contra el VIH aquesta persona és seropositiva, aquesta te la SIDA.

    Evoluciona en tres fases:
    infecció aguda, infecció crònica i SIDA, durant la primera, el VIH "virus immunodeficiència humana" es multiplica ràpidament, a mesura que es torna a crònica, el VIH es multiplica més lentament i les concentracions del virus són menys.

    → VIH, destrueix el sistema immunitari i causa la SIDA

    Cristina Castelltort 3r ESO A

    ResponElimina
  7. El terme "seropositiu" s'utilitza per a descriure a les persones que han donat positiu en una prova de detecció d'anticossos contra el VIH. Això significa que tenen anticossos específics per al VIH detectables en la seva sang.
    Ser seropositiu significa tenir anticossos contra el VIH en la sang. Els anticossos són produïts pel sistema immunològic en resposta a la infecció per VIH.
    Ser seropositiu no significa necessàriament estar malalt. Simplement indica que una persona té anticossos contra el VIH, la qual cosa suggereix una exposició prèvia al virus.
    Sense tractament, el VIH pot progressar a través de diverses etapes:
    1. Infecció aguda per VIH:
    2. Infecció crònica per VIH:
    3. SIDA (Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida)

    Núria Freixas - 3ESO A

    ResponElimina
  8. Les sigles SIDA es refereixen al Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida, una malaltia causada pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). El terme "seropositius" es fa servir per descriure aquelles persones que han donat positiu en les proves de detecció d'anticossos contra el VIH.

    Quan una persona està seropositiva, significa que els seus anticossos han reaccionat positivament a la presència del VIH en el seu sistema. Tot i que ser seropositiva indica la infecció pel VIH, no necessàriament significa que la persona estigui malalta de SIDA en aquest moment.

    La infecció pel VIH pot evolucionar a diferents ritmes en cada persona. Algunes persones poden mantenir una salut relativament bona durant molts anys amb tractament, mentre que altres poden desenvolupar SIDA en un període més curt. Els avanços en els tractaments han millorat significativament la qualitat de vida de les persones amb VIH.
    Nizar Lassdad

    ResponElimina
  9. Seropositius es refereix a les persones que han donat positiu en una prova de detecció d'anticossos contra el VIH. Aquestes persones tenen anticossos en el seu sistema immune com a resposta a la infecció pel VIH.

    És important entendre que ser seropositius no significa necessàriament tenir SIDA. El VIH pot romandre latent en l'organisme durant anys sense manifestar símptomes greus. No obstant això, la infecció pel VIH pot evolucionar cap al SIDA si no es tracta adequadament

    La infecció pel VIH pot evolucionar diferentment en cada persona. Amb un tractament adequat amb antiretrovirals, moltes persones poden mantenir controlada la seva infecció i viure durant dècades sense desenvolupar SIDA. Sense tractament, el VIH pot progressar més ràpidament cap al SIDA

    Pau Roca

    ResponElimina
  10. Arnau Yáñez Casado-
    SIDA significa «Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida».
    Se'ls anomena seropositius perquè, en una prova de detecció, s'identifiquen els anticossos que el seu sistema immune ha produït en resposta a la presència del VIH a la sang.
    Els anticossos són proteïnes produïdes pel cos per combatre agents infecciosos com els virus.
    La seropositivitat indica que el virus està present en el seu sistema immune i que ha desenvolupat una resposta immunitària contra ell, però no necessàriament que la persona estigui malalta.
    aquestes son les fasses les quals pot evolucionar:
    Fase aguda: Just després de la infecció, algues persones poden experimentar símptomes similars als de la grip, com febre, mal de cap, fatiga, mal de gola .Fase crònica asimptomàtica: Després de la fase aguda, la majoria de les persones passen a una fase crònica asimptomàtica, en què el virus continua replicant-se al cos, però la persona no mostra símptomes evidents de la infecció pel VIH.Fase sintomàtica inicial: En alguns casos, després d'anys de portar el VIH sense mostrar símptomes, la persona pot començar a experimentar símptomes relacionats amb la supressió del sistema immune, com ara infeccions freqüents, pèrdua de pes inexplicada, fatiga crònica i altres problemes de salut.

    Sida: Si la infecció pel VIH no es tracta, pot evolucionar a la fase més avançada de la malaltia, coneguda com a Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida (Sida). En aquesta etapa, el sistema immune està greument compromès, i la persona és més susceptible a infeccions oportunistes i altres complicacions de salut greus.










    ResponElimina
  11. Ayman Ezzayyanh 3er ESO B:
    Quan una persona està infectada pel VIH, el seu cos comença a produir anticossos específics per lluitar contra el virus. Això significa que si es realitza una prova de sang i es detecten aquests anticossos, la persona es considera "seropositiva" per al VIH, ja que hi ha una resposta immunitària detectable. No totes les persones seropositives desenvolupen la SIDA; la progressió de la infecció pot variar i es pot controlar amb tractament adequat. Així, ser seropositius no significa necessàriament ser malalts, però indica una infecció per VIH que pot evolucionar cap a la SIDA si no es tracta adequadament.

    ResponElimina
  12. Als infectats del VIH se'ls coneix també com a persones seropositives perquè els seus anticossos contra aquest virus es poden detectar en les proves de sang. Els seropositius no "pateixen" de la SIDA, sinó que la poden transmetre sense que ells pateixen els efectes de tenir-la o sense que se'ls hi hagi desenvolupat, tot i que al final se'ls hi pot acabar de desenvolupar la malaltia. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  13. El VIH és el virus de la immunodeficiència humana, i quan una persona està infectada per aquest virus, pot donar positiu en les proves de detecció d'anticossos contra el VIH, per això se'ls anomena seropositius.
    La relació amb els anticossos és que el nostre sistema immune produeix aquests anticossos com a resposta a la infecció pel VIH.
    És important destacar que una persona seropositiva no és necessàriament malalta. Moltes persones viuen amb el VIH durant anys sense mostrar símptomes.
    És crucial que les persones seropositives rebin un seguiment mèdic adequat i segueixin el tractament antiretroviral prescrit per mantenir baixos nivells de virus en la sang i protegir la seva salut.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  14. La seropositius s'utilitza per referir-se a aquelles persones que han donat positiu en una prova de sang per a anticossos del VIH. En aquest context, el terme sero fa referència als anticossos produïts pel cos com a resposta a la infecció pel VIH. Quan una persona és seropositiva, significa que té anticossos contra el VIH, el que indica que el virus està present en el seu sistema.

    És important entendre que ser seropositius no significa necessàriament tenir la SIDA. La SIDA és l'etapa avançada de la infecció pel VIH, caracteritzada per la presència de certes malalties oportunistes i una baixa contínua de les cèl·lules CD4. No tots els seropositius desenvolupen la SIDA. De fet, amb el tractament adequat, moltes persones poden viure amb el VIH durant anys sense desenvolupar la SIDA.

    L'evolució de la infecció pel VIH pot variar d'una persona a una altra. Algunes persones poden romandre en la fase crònica de la infecció durant anys sense mostrar símptomes importants, mentre que altres poden progressar cap a la SIDA en un període de temps més curt.
    Andreu Lopez Llorens

    ResponElimina
  15. El terme "seropositius" es refereix a aquells individus que han donat positiu en una prova de detecció d'anticossos contra el VIH.

    La presència d'anticossos contra el VIH en la sang és el que es detecta en les proves de seropositivitat.

    Ser seropositius no significa necessàriament estar malalt. La infecció pel VIH pot passar per diferents etapes i no totes elles es manifesten amb símptomes clínics evidents.

    L'evolució de la infecció pel VIH varia d'una persona a una altra. En algunes persones, la infecció pot progressar ràpidament amb símptomes com febre, fatiga, pèrdua de pes, entre altres. L'etapa més avançada de la infecció pel VIH es la SIDA.

    - sara ruiz

    ResponElimina
  16. Quan l'anàlisi del sèrum d'un subjecte mostra l'existència d'anticossos específics contra el VIH es diu que aquesta persona és seropositiva. Ser seropositiu significa que pot transmetre la malaltia, però que encara no l'ha desenvolupat i sense tractament i medicaments contra el VIH, la infecció pel VIH evoluciona en fases i empitjora amb el transcurs del temps
    Adria Rubio

    ResponElimina
  17. Se'ls anomena aixì perquè una persona es va exposar o es va infectar per un virus o un altre microorganisme infecciós de manera que va produir anticossos contra aquest microorganisme. Si són malalts, ja que estan malaltits del sida. Sense tractament amb medicaments contra el VIH, la infecció pel VIH evoluciona en fases i empitjora amb el transcurs del temps.
    Les tres fases són:
    -infecció aguda
    -infecció crònica
    -síndrome d'immunodeficiència adquirida
    Eric Garcia Garcia 3ESO "A"

    ResponElimina

  18. Els infectats pel VIH se'ls anomena seropositius perquè els tests de detecció troben anticossos específics del VIH en la seva sang. Això no significa necessàriament que estiguin malalts, només que el virus està present al seu cos i el sistema immunològic està reaccionant. La infecció pel VIH pot evolucionar en diverses etapes, des de la infecció primària fins a la SIDA, on el sistema immunològic es debilita. Amb tractament adequat, moltes persones poden mantenir la infecció sota control i viure una vida saludable.
    --
    Marta Recio

    ResponElimina
  19. Perquè han donat positiu en proves d'anticossos contra el VIH.Tenen relació perquè els seropositius tenen anticossos específics contra el VIH a la seva sang. No necessàriament han d'estar malalts, poden romandre asimptomàtics durant anys.
    La infecció pel VIH pot evolucionar cap al SIDA en diverses etapes:
    1. Infecció aguda pel VIH
    2. Infecció asimptomàtica pel VIH
    3. Síndrome d'immunodeficiència adquirida (VIH)
    --
    Soraya

    ResponElimina
  20. Seropositius són persones infectades amb el VIH que han desenvolupat anticossos detectables en anàlisi de sang. La infecció pel VIH no implica automàticament la malaltia de la SIDA. Amb el tractament adequat, moltes persones seropositives poden mantenir una bona salut durant molt de temps. La progressió cap a la SIDA es produeix quan el sistema immunològic es ve més greument afectat, però amb cura es poden gestionar les condicions de salut.

    Marc Juárez 3r ESO B

    ResponElimina


  21. Significa que una persona s’ha exposat o s’ha infectat per un virus o un altre microorganisme infecciós de manera que produeix anticossos contra aquest microorganisme. Els seropositius encara no es consideren malalts, perquè encara no han desenvolupat la malaltia però ja la poden contagiar. Hi han 3 fases d’evolució per la SIDA:
    1. Infecció aguda
    2. Infecció crònica
    3. síndrome inmunodeficiència adquirida ( SIDA )
    Estela Lluch

    ResponElimina
  22. Marc Bartra Marcó-Alumne 3ESO A
    S'anomenen seropositius perquè signica que una persona s'ha infectat per un virus o un microorganisme infecciós de manera que ha produit anticossos contra aquest microorganisme, pertant, si que són malalts.
    La sida evoluciona en tres fases diferents .1Infecció aguda, 2. Infecció crònica, 3.SIDA.

    ResponElimina
  23. Quan el VIH entra a l’organisme, sempre es desencadena una resposta immunitària per produir anticossos dirigits per neutralitzar-lo. No obstant, aquests anticossos no són totalment neutralitzants, pel que no tenen la capacitat d’eliminar el VIH. La detecció d’aquests anticossos significa que la persona té el VIH de manera activa, és a dir, que és seropositiva.
    Roger Vilarrasa Rabaneda

    ResponElimina
  24. Les persones seropositives són aquelles que han estat exposades al virus i aquest ha produït anticossos contra aquest microorganisme. Ser un pacient infectat seropositiu comporta que al estar infectat, el cos, quan torni a rebre la informació del virus el podrà combatre amb les defenses que ha creat. Una persona amb aquesta patologia ha de fer-se controls clínics per veure com avança el seu diagnòstic i si el seu cos segueix combatint l'enfermetat, sinó, hauria de actuar amb un tractament antiretroviral.

    ("Aitor Tarrés Carvajal 3r ESO B")

    ResponElimina
  25. Jingrui Chen: Se'ls diu seropositius perquè aquests han entrat en contacte amb el virus i han produït anticossos. No vol dir que estiguin malalts, només que el virus està en el seu organisme sense presentar símptomes. Amb el temps, el VIH en una persona seropositiva pot reactivar-se i desembocar en la SIDA si no es tracta adequadament.

    ResponElimina
  26. Se'ls anomena seropositius perquè s'ha detectat anticossos en el seu sistema contra el VIH, no obstant no té per què patir la SIDA (el portador és asimptomàtic).
    Aquest virus evoluciona en tres fases: la infecció aguda, la infecció crònica i finalment la SIDA (terminal).
    Sara Ginjaume

    ResponElimina