BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 19 de gener del 2024

ELS INSTINTS

 
Els institnts són comportaments, conductes que tenim els animals dins de la nostra memòria genètica. Per executar-los no ens cal un aprenentatge previ, doncs són patrons fixats dins de la nostra espècies. Tampoc són actes reflexos si no conductes lligades a la defensa, sexualitat, alimentació.... Però quina part del Sistema Nerviós regula aquests instints i com funciona?

12 comentaris:

  1. El tronc encefàlic és on "estan" els instints però el sistema límbic és qui els controla. Processen els estímuls que arriben, envien la resposta a una part del cervell i actua. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  2. Estan regulats per diverses parts del sistema nerviós:
    Tronc de l'encèfal: Controla funcions vitals com la respiració i el ritme cardíac.
    Sistema límbic: Involucrat en emocions i memòria, regula instints relacionats amb la reproducció i la supervivència.
    Hipotàlem: Controla instints com la regulació de la temperatura, la ingesta d'aliments i la resposta a l'estrès.
    Sistema nerviós autònom: Regula funcions involuntàries del cos, contribuint als instints vinculats amb aquestes funcions fisiològiques.
    - Laura Noguera

    ResponElimina
  3. El Sistema Límbic controla els instints de la sexualitat, alimentació,... Està format per parts del tàlem, hipocamp, amígdala cerebral, cos callós, septe i el mesencèfal.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  4. Ho controla el sistema Límbic, funciona de la següent manera:
    Quan tu notes algo que està ``planificat`` el teu cos es posa en alerta per cualsevol circunstancia.

    MARC JUÁREZ

    ResponElimina
  5. Es el sistema Límbic, té a veure amb la memòria, atenció, instints sexuals, emocions, personalitat i la conducta.
    Roger Vilarrasa Rabaneda

    ResponElimina
  6. És el sistema Limbic, la motivació per la preservació de l'organisme i l'espècie, la integració de la informació genètica i ambiental a través de l'aprenentatge, i la tasca d'integrar el nostre mitjà intern amb l'extern abans de realitzar una conducta.
    Andreu Lopez Llorens
    (el que no té nom es el neu també lo unic que mel he deixat)

    ResponElimina
  7. Ana Cardona Díaz - 3 ESO B

    És un conjunt d'estructures encefàliques que regulen la resposta enfront de determinats estímuls que es coneix com el “Sistema Límbic”.

    ResponElimina
  8. El sistema límbic, Aquest sistema està relacionat principalment amb l'homeòstasi i controla les funcions del cos, com ara la fam, la sed i les respostes emocionals.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  9. Està associada principalment al sistema límbic al cervell, que inclou estructures com l'hipotàlem i l'amígdala. Aquestes regions tenen un paper crucial en l’exspresió de comportaments instintius i en la consolidació de la memòria emocional i genètica. Lluc Ayats

    ResponElimina
  10. Ho regula el sistema limbic, controla els estimuls que l'hi arriben si sent perill fugira de la situació
    Adrià Rubio Garcia

    ResponElimina
  11. Els instints es troben en el sistema límbic que també té a veure amb la memòria, atenció, conducta i instints sexuals.

    Funciona de la següent manera: el sistema límbic controla i modifica els patrons perqué així satisfacin les nostres necessitats.
    IKER SOLER 3ESO B

    ResponElimina
  12. L'encarregat de regular aquests instints com ara són la por, l'alegría, la tristessa o l'angoixa és el Sistema Límbic. Aquest sistema que es troba sota l'escorça cerebral, al voltant del talam és un grup d'estructures que dirigeixen les emocions i els comportaments. Aquest sistema respon a certs estímuls amb respostes fisiològiques. Al Sistem Límbic inclou parts de l'hipotàlam, l'àrea septal, les àrees neocorticals i l'amígdala.,

    (Aitor Tarrés Carvajal "3r ESO B")

    ResponElimina