BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 24 de novembre del 2023

LES ANELLES DE LA TRÀQUEA


La tràquea és un conducte per on circula l'aire durant la ventilació pulmonar, un conducte que sempre està obert gràcies a unes anelles cartilaginoses en forma de C. D'aquest fet és d'on es genera la pregunta d'aquesta setmana, o sigui quin és el motiu d'aquesta forma i perquè altres animals, com ara els rèptils, aquestes anelles tenen forma d'O

10 comentaris:

  1. Per a permetre la seva destensibilitat i contracció en la inspiració i expiració. La tràquea comparteix àrea amb l'esòfag i en degluir es deforma l'esòfag i així les anelles, eviten lesions. Les anelles, enforteixen la tràquea, eviten els seu col·lapse i bloqueig del fluix d'aire als pulmons.
    La tortuga és un exemple d'animal, que té les anelles cartilaginoses amb forma de o, això és degut, a que, quan tenen el coll retret, poden respirar.
    Júlia Herrera 3rESO A

    ResponElimina
  2. La tràquea te aqueta forma, per que li dona consistència i flexibilitat alhora, és per a evitar així els frecs amb l'esòfag quan per aquest passen aliments i per a permetre que la tràquea sempre estigui oberta, ja que està situada davant d'ell.
    Pau roca segura

    ResponElimina
  3. El motiu de perquè tenim les anelles cartilaginoses en forma de c és perquè així la seva estructura sigui el suficientment flexible i elàstica per permetre l'expansió transitòria de l'esòfag. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  4. Jingrui Chen: Aquesta forma, que li dona consistència i flexibilitat alhora, és per a evitar així els frecs amb l'esòfag quan per aquest passen aliments i per a permetre que la tràquea sempre estigui oberta, ja que està situada davant d'ell. I als animals que tenen les anelles cartilaginoses en forma d'O és perquè tenen l'esòfag més separat.

    ResponElimina
  5. La paret posterior de la tràquea està formada pel múscul traqueal, cosa que fa que els cartílags semblin anells incomplets en forma de C. L'estructura de la paret fa que la tràquea sigui prou flexible i elàstica per permetre l'expansió transitòria de l'esòfag durant la deglució.

    - Sara Bensebaitai

    ResponElimina
  6. Ayman:
    La forma de les anelles cartilaginoses a la tràquea humana en C proporciona flexibilitat per al moviment i permet el canvi de mida durant la deglució. En rèptils, les anelles en forma d'O ofereixen suport constant per evitar el col·lapse durant la inspiració, ja que molts rèptils no tenen diafragma. Les diferències es deuen a les adaptacions evolutives específiques de cada grup per satisfer les necessitats respiratòries particulars.

    ResponElimina
  7. Arnau Yáñez Casado Aquesta forma li ofereix consistència i flexibilitat, és per a evitar així els frecs amb l'esòfag quan per aquest passen aliments i per a permetre que la tràquea sempre estigui oberta, perquè està davant d'ell. I pel que fa als animals que tenen les anelles cartilaginoses en forma d’O és perquè tenen l’esòfag més separat.

    ResponElimina
  8. Els anells cartilaginosos estan incomplets perquè això permet que la tràquea col·lapsi lleugerament per permetre que els aliments passin per l'esòfag

    - sara ruiz

    ResponElimina
  9. La paret posterior de la tràquea està formada pel múscul traqueal, la qual cosa fa que els cartílags semblin anells incomplets en forma de C, o sigui tenen forma de C per a permetre que la tràquea es col·lapsi lleugerament en l'obertura perquè els aliments puguin passar per l'esòfag.

    En canvi, els rèptils els tenen el múscul traqueal en forma de o perquè d'aquesta manera poden respirar quan el coll aquest retret.

    --
    Marta Recio

    ResponElimina
  10. És un conducte d'uns 12 cm de longitud i 2 cm de diàmetre, constituït per una sèrie de 16-20 cartílags hialins anulars incomplets, en forma de C, units per darrere per fibres musculars. La part oberta de la C és una superfície plana. Aquesta forma, que li dona consistència i flexibilitat alhora, és per a evitar així els frecs amb l'esòfag quan per aquest passen aliments i per a permetre que la tràquea sempre estigui oberta, ja que està situada davant d'ell.

    Quan es produeixen anells traqueals complets, diversos tenen forma de “O”. Hi ha qui creu que aquesta afecció es produeix pel creixement anormal del cartílag en comparació amb la part muscular d'una tràquea normal.

    Clara - 3r ESO A

    ResponElimina