BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 17 de novembre del 2023

EL PODER DE LA SALIVA


La saliva inicia la predigestió dels aliments, doncs els seus enzims faciliten el trencament dels enllaços químics que tenen els seus nutrients. Em sabries dir exactament quin enzim és, què fa i quin efecte té sobre l'estómac?

14 comentaris:

  1. Marc Bartra Marcó-3ESO A
    És l'enzim digestiu i fa que els nostres òrgans no hagin de treballar tant per fer la digestió, és com una ajuda. El seu efecte sobre l'estòmac és que com que talla els aliments i els fa tant petits, l'estòmac no hagi de patir tant a l'hora de fer la digestió i es pugui fer una bona digestió.

    ResponElimina
  2. Ayman:
    L'enzim present a la saliva és l'amilasa salival. Aquest enzim descompon els carbohidrats, com midons i sucres, en molècules més simples, l'acció dels quals facilita la digestió de carbohidrats abans d'arribar a l'estómac, l'amilasa salival ajuda a iniciar el procés de descomposició dels aliments per alliberar nutrients. Un cop a l'estómac, l'acció enzimàtica és afectada per l'entorn àcid, però el seu efecte inicial és crucial per a la digestió eficient.

    ResponElimina
  3. L'amilasa (alfa d'amilasa). És un enzim que ajuda a digerir els carbohidrats.L'acció digestiva de l'amilasa salival es deté poc temps després que la bitlla penetri en l'estómac, pel fet que aquest enzim s'inactiva amb el pH sota del suc gàstric.
    --
    Marta Recio

    ResponElimina
  4. Aquest enzim és l'amilasa, catalitza la hidròlisi dels enllaços químics que conformen el midó i glucogen (sucres complexos) dels aliments, per a formar una mescla d'hidrats de carboni ( sucres ) més senzills i així poder permetre la seva absorció digestiva.
    L'amilasa és sensible al pH, I s'inactiva amb un pH baix; de qualsevol forma, part de l'amilasa és activa fins i tot en l'ambient àcid gàstric de l'estòmac per la protecció que li proporciona el substrat. Així, quan l'hidrat de carboni ocupa el lloc actiu en l'amilasa, protegeix l'enzim de la degradació.
    Júlia Herrera 3r ESO A

    ResponElimina
  5. Unai Amayuelas 3er ESO A.
    L 'amilasa salivar o tirolina s'encarrega de la descomposició química dels hidrats de carboni, l' acció digestiva de l'amilasa salival es deté poc temps després que la bitlla penetri en l'estómac, pel fet que aquest enzim s'inactiva amb el pH sota del suc gàstric.

    ResponElimina
  6. Es diuen alfa amilasa. Ajuda a trencar la molècula de midó en unitats més curtes com glucosa i així contribuir al procés de la digestió de carbohidrats.
    Estela Lluch

    ResponElimina
  7. És l' Alfa-amilasa. S'encarrega de desdoblar o trencar el midó i altres polisacàrids ingerits a la dieta, fins a produir molècules més petites com la glucosa. En l'estómac ajuda a digerir els carbohidrats.
    Maria Frigola

    ResponElimina
  8. Can Liu 3 ESO A :
    La ptialina(amilasa salival), és un enzim a la saliva que desfà els carbohidrats en trossos petits. Encara que comença a trencar-los a la boca, al estómac l'àcid el para. Encara que sigui més important a la boca, no fa res al estómac, perquè allà no pot seguir trencant els carbohidrats per el seu entorn àcid.

    ResponElimina
  9. La saliva conté amilasa salival, un enzim que inicia la descomposició dels carbohidrats, transformant l'amidó en molècules més petites com dissacàrids. Aquesta acció facilita la digestió dels carbohidrats a la boca, i encara que l'amílase té una acció limitada en aquesta fase, és crucial per preparar els nutrients per a la descomposició posterior en el sistema digestiu.
    - Laura Noguera

    ResponElimina
  10. L'amilasa salival descompon els carbohidrats en la boca. No obstant això, la seva acció es deté en l'estómac degut a l'àcid, però continua en l'intestí prim. Aquest enzim ajuda a descompondre els carbohidrats complexos en sucres més simples perquè el cos pugui absorbir-los de manera més eficient

    Sofia Alzate T
    3eso B

    ResponElimina
  11. Resposta: L'enzim és l'amilassa. S'encarrega de reduir el tamany de les mol·lècules del midó i el glicogen per convertir-les en glucosa. Com que redueix el tamanys del midó i el glicogen, fa que quan aquestes mol·lècules arribin a l'estómac siguin més petites i als enzims de l'estómac els hi sigui més fàcil tornar-les a reduir.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  12. El principal enzim present en la saliva és la amilasa salival, l'amilasa trenca els enllaços glucosídics de l'amidó.
    Inicia la descomposició dels carbohidrats a la boca trencant enllaços glucosídics de l'amidó abans que l'aliment arribi a l'estómac.
    Tura Marquez Capell 3er ESO "A"

    ResponElimina
  13. Jingrui Chen: es denomina alfa amilasa, s'encarrega de desdoblegar o trencar al midó i a altres polisacàrids ingerits en la dieta, fins a produir molècules més petites com la glucosa i ajuda a l'estómac a digerir.

    ResponElimina
  14. La α-amilasa és un enzim que catalitza la hidròlisi dels enllaços alfa-glucosídics, dels polisacàrids alfa glucosídics d'alt pes molecular, com ara el midó i el glucogen, alliberant glucosa i maltosa.​
    L'acció digestiva de l'amilasa salival es deté poc temps després que la bitlla penetri en l'estómac, pel fet que aquest enzim s'inactiva amb el pH sota del suc gàstric. -Soraya

    ResponElimina