BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 10 de novembre del 2023

LES BASES NITROGENADES


Les bases nitrogenades són l'esència del llenguatge genètic, doncs el sucre pentosa i el grup fosfat actuen de simple esquelet de la molècula de l'àcid nucleic. La combinació de les Adenines, Guanines, Citocines, Timines i Uracils determinaran la informació genètica d'un individu. Escriurem doncs A, G, C, T o U i formarem diferents paraules. Com s'anomenen aquestes paraules i quina longitud tenen?

9 comentaris:

  1. S’anomenen codons. Un codó és una seqüència de tres bases nitrogenades en l'ADN o ARN que codifiquen per a un aminoàcid específic o indiquen un senyal de començament o finalització en la traducció del codi genètic. La longitud dels codons és de tres bases, ja que tres bases nitrogenades consecutives formen la unitat d'informació genètica que especifica un aminoàcid o una instrucció específica.
    Carla Domènech

    ResponElimina
  2. Les paraules formades per les bases nitrogenades són els codons, i tenen una longitud de tres bases. Aquesta combinació de codons determina la informació genètica d'un individu.Txell Cortada

    ResponElimina
  3. Martina Mata- Les paraules formades pel seqüenciació de les bases nitrogenades adenina (A), guanina (G), citosina (C), timina (T) o uracil (U) en l'àcid nucleic es coneixen com codons. Cada codó està format per una seqüència de tres bases nitrogenades i determina la informació genètica necessària per a la síntesi de proteïnes o altres funcions biològiques. Això significa que la longitud de cada codó és de tres bases nitrogenades.

    ResponElimina
  4. Les bases nitrogenades, A (adenina), G (guanina), C (citosina), T (timina) i U (uracil), són els components clau de l'àcid nucleic, portant la informació genètica. Juntes, formen codons, unitats de tres bases, que especificen aminoàcids en la síntesi de proteïnes mitjançant la traducció genètica. Aquesta combinació de codons determina la seqüència d'aminoàcids i, per tant, la funció de les proteïnes. La longitud dels codons és de tres bases, formant el "codi genètic". Aquesta estructura de tripletas és essencial per a la transmissió i interpretació precisa de la informació genètica en la síntesi proteica.




    ResponElimina
  5. Un triplet és la seqüència de tres nucleòtids en un àcid nucleic, i en particular en un ARN missatger.
    Els triplets de l'ADN reben el nom de codó.

    Carla Ricart

    ResponElimina
  6. Marialejandra Dos Ramos - Les paraules formades per bases nitrogenades en l'àcid nucleic com l'ADN o l'ARN són els codons. La longitud de cada codó és de tres bases nitrogenades. Cada combinació de bases nitrogenades (adenina, guanina, citosina, timina o uracil) en un codó determina un missatge genètic específic i contenen la informació per construir les proteïnes en els organismes.

    ResponElimina
  7. Les paraules formades per la seqüència d'Adenines (A), Guanines (G), Citocines (C), Timines (T) o Uracils (U) en àcids nucleics es denominen "codons". Cada codó consisteix en una seqüència de tres bases nitrogenades i actua com a unitat d'informació en el llenguatge genètic.

    Gala Cuadrado

    ResponElimina
  8. Sirka Siqués - Les paraules formades per la combinació de les bases nitrogenades s'anomenen codons. Cada codó té una longitud de 3 bases nitrogenades.

    ResponElimina
  9. Les paraules formades per les combinacions d'Adenina (A), Guanina (G), Citosina (C), Timina (T) o Uracil (U) en la molècula d'àcid nucleic es diuen "codons". La longitud d'un codon és de tres bases nitrogenades. Aquesta seqüència de codons forma la informació genètica que determina la síntesi de proteïnes i altres processos moleculars en un individu.
    Claudia Frutos.

    ResponElimina