BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 12 d’abril del 2024

TEOREMA DE TALES


Em podries dir quina utilitat pot tenir el teorema de Tales en la interpretació d'un mapa topogràfic?

19 comentaris:

  1. El teorema de Tales es pot utilitzar per determinar les dimensions reals d'un terreny a partir de les mides proporcionades en un mapa topogràfic.
    Can Liu 3r ESO A

    ResponElimina
  2. El teorema de Tales, en topografia, es fa servir per fer medicions i càlculs de distancies inaccessibles. Per exemple si volem medir l'altura de una muntanya, o la distancia entre dos punts.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  3. Tales proporciona una eina matemàtica poderosa per interpretar un mapa topogràfic i comprendre millor les relacions espacials i les característiques del terreny representat en el mapa.

    Això vol dir que l'eina matemàtica que estableix una relació entre les longituds dels segments de dues rectes paral·leles i les seves interseccions amb rectes secants, pot ser útil en la interpretació d'un mapa topogràfic per calcular dimensions i distàncies, estimar altituds i calcular angles.

    Pau Roca Segura 3 Eso B

    ResponElimina
  4. El teorema de Tales pot ser una eina valuosa per interpretar i analitzar mapes topogràfics, ajudant a determinar distàncies reals, pendents i altres característiques del terreny representat en el mapa.

    Andreu Lopez Llorens

    ResponElimina
  5. El teorema de Tales és molt útil en la interpretació de mapes topogràfics per determinar les relacions proporcionals entre les distàncies reals i les representades en el mapa. Això pot ser útil per calcular distàncies i altituds amb precisió.
    Nizar Lassdad 3r ESO A

    ResponElimina
  6. El teorema de Tales és útil en la interpretació de mapes topogràfics per calcular distàncies i altituds entre punts. Aquest teorema permet estimar aquestes magnituds utilitzant la relació entre segments d'un triangle. És especialment útil per determinar altituds de relleus o distàncies reals quan es coneixen la distància horitzontal i la pendent en el mapa.

    Maria Frigola


    ResponElimina
  7. Clar que sí! El teorema de Tales és molt útil en la interpretació de mapes topogràfics per calcular distàncies i altituds. En un mapa topogràfic, les línies que connecten els punts de la mateixa altitud s'anomenen corbes de nivell. Utilitzant el teorema de Tales, pots estimar la diferència d'altitud entre dos punts que es troben en diferents corbes de nivell. Això es fa mesurant les distàncies horitzontals entre els punts al mapa i després utilitzant la relació entre aquestes distàncies horitzontals i les diferències d'altitud entre les corbes de nivell corresponents. Aquesta és només una de les moltes aplicacions del teorema de Tales en la cartografia i la navegació.

    GHITA 3esoB

    ResponElimina
  8. El teorema de Tales pot ser útil en la interpretació de mapes topogràfics per ajudar a calcular distàncies reals entre punts en el terreny a partir de les dimensions del mapa. També pot ajudar a determinar elevacions relatives o gradients en el terreny.

    Marc Juárez

    ResponElimina
  9. El teorema de Tales és molt útil en la interpretació d'un mapa topogràfic perquè pots calcular distàncies i altituds de forma aproximada. També per calcular la distància real entre dos punts i permet relacionar la informació del mapa amb la realitat del terreny.- Núria Ferrando

    ResponElimina

  10. El teorema de Tales és útil en mapes topogràfics per calcular distàncies, altures i pendents entre punts en el mapa, relacionant-los amb les dimensions reals del terreny.

    Núria Freixas - 3rESO A

    ResponElimina
  11. És útil per calcular les pendents, altures i distàncies entre els punts del mapes, relacionant-los amb les mides o dimensions reals del terreny.
    Clara Ubach-3r ESO A

    ResponElimina
  12. El teorema de Tales és una eina geomètrica potent que pot ser molt útil en la interpretació de mapes topogràfics. Aquest teorema estableix una relació entre les longituds dels segments de dues rectes paral·leles i les seves interseccions amb rectes transversals. En el context dels mapes topogràfics, això pot ser útil per calcular distàncies i elevacions de terrenys.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  13. Arnau Yáñez Casado-
    El teorema de Tales és molt útil en la interpretació de mapes topogràfics perquè ens permet calcular distàncies i alçades de manera precisa. Podem determinar l'escala d'un mapa, calcular el pendent d'un terreny o fins i tot estimar l'alçada d'un relleu

    ResponElimina
  14. el teorema de Tales pot ser una eina útil per calcular distàncies o altituds relatives quan s'interpreta un mapa topogràfic.
    -- Marta recio

    ResponElimina
  15. El teorema de Tales s'utilitza en la interpretació de mapes topogràfics per calcular distàncies, altituds i inclinacions. Ajuda a relacionar les mesures de segments en línies paral·leles i transversals, la qual cosa permet obtenir informació sobre el terreny i la topografia de l'àrea representada en el mapa. En resum, el teorema de Tales és una eina matemàtica útil per resoldre problemes de mesurament en mapes topogràfics.
    ---
    Soraya

    ResponElimina
  16. El teorema de Tales pot ser útil per interpretar un mapa topogràfic en ajudar a calcular distàncies reals a partir de distàncies al mapa. Això és especialment útil quan cal determinar la distància real entre dos punts en terreny utilitzant només l'escala del mapa.

    𝑺𝒂𝒓𝒂 𝑩𝒆𝒏𝒔𝒆𝒃𝒂𝒊𝒕𝒂𝒊

    ResponElimina
  17. En l'àmbit de la topografia, el teorema de Tales de Milet s'utilitza per mantenir les proporcions correctes al reduïr o ampliar un mapa, tot depenent a l'escala que aquest estigui fet.

    ("Aitor Tarrés Carvajal 3r ESO B")

    ResponElimina
  18. El teorema de Tales ens pot ser útil en un mapa topogràfic si volem saber la distància real d'un terreny i si tenim l'altura d'unt punt i la seva ombra podem saber l'altura d'altres elements en el terreny.
    Sara Ginjaume

    ResponElimina
  19. Jingrui Chen: El teorema de Tales ajuda a comprendre les proporcions entre les distàncies al mapa i les distàncies reals.

    ResponElimina