BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 5 d’abril del 2024

DISPERSIÓ DE LES ESPORES


A la natura existeixen moltes formes diferents de dispersió de les espores... Sabries quins mecanismes fan servir els fongs per escampar-les?

9 comentaris:

  1. Arnau Zazo- Les espores es poden propagar per corrents d'aigua, vent o altres organismes. Alguns fongs fins i tot posseeixen "canons" que "disparen" les espores lluny de l'organisme progenitor.

    ResponElimina
  2. Veda Garcia Peinado : Mitajançant les corrents d’aire.

    ResponElimina
  3. Els fongs fan servir 2 mecanismes de dispersió de espores:
    - Fructificacions: Son com sacs que contenen moltes espores, i que quan es trenquen les deixen anar. Aquestes espores viatgen per l'aire fins que troben un lloc per formar nous micel.lis.
    - Espores sexuals: S'uneixen dos nuclis haploides ( cèl.lula que té un sol joc de cromosomes) per formar un zigot diploide (dos jocs de cromosomes). Aquest zigot diploide fa una meiosi (divisió de la cèl.lula), i es va generant el nou micel.li.
    Adrià Oller

    ResponElimina
  4. Claudia Claveria: Ho fan mitjançant l'aire

    ResponElimina
  5. Biel Ruiz 1rESO A:
    Producció d'espores en esporangis, dispersió per vent, dispersió per aigua, dispersió per animals, dispersió per insectes, explosió i dispersió per mitjans mecànics.

    ResponElimina
  6. Naia Alsina-Per aire, per vent ,per aigua…

    ResponElimina
  7. David Turiel Lloveras, 1er ESO A: Els fongs tenen diversos mecanismes de dispersió de les espores. El més freqüent és deixar-les caure i que les arrossegui el vent. També hi ha els que fan una olor especial per atraure animals que acaben portant-se les espores lluny. Altres acumulen aigua i exploten de cop, dispersant les espores. Alguns bolets fins i tot creen petits camps elèctrics que empenyen les espores.

    ResponElimina
  8. Arnau Serra 1 ESO A:
    Fan servir el vent, ja que se les pot emportar a desenes de quilòmetres.

    ResponElimina
  9. Júlia Assaff - Dispersió pel vent, per l'aigua, per animals, per descomposició i mecanismes de llançament actiu

    ResponElimina