BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 3 de novembre del 2023

MAGATZEMS DE GLÚCIDS


Els glúcids són molècules energètiques que el cos utilitza de forma immediata. De totes maneres, quan la quantitat de glúcids és molt alta en sang el nostre organisme els emmagatzema en forma d'una gran molècula. Com es diu aquesta molècula i en quins òrgans del cos humà ho emmagatzema? I en les plantes com es diu aquesta molècula? i on s'acumula?

5 comentaris:

  1. Animals: Glucogen i es troba al fetge i en menor quantitat als muscles.
    Plantes: Midó i es troba dins uns orgànuls de la cèl·lula que es diuen amiloplast, i són molt abundants a les cèl·lules de l'arrel i de les llavors.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  2. La molècula es diu glicogen i s'emmagatzema en el fetge i els músculs. La molècula amb les plantes es diu midó i s'acumula en l'interior dels plasts en forma de grànuls de midó.
    -Eric Garcia Garcia 3 ESO "A"

    ResponElimina
  3. La mol·lècula es diu glucogen, els orguen són el fetge i els músculs. Amb laes plantes es diu midó i es troba en les fulles, diferents tipus de tiges i arrels així com en flors, fruits i llavors.

    Marc Juárez

    ResponElimina
  4. La molècula que emmagatzema la quantitat de glúcids del cos humà es diu glicogen i l'emmagatzemen sobretot el fetge, els músculs i el cervell. Per a les plantes, aquesta molècula es diu midó, i s'acumula en les fulles, arrels i tiges.
    Andreu Calvo

    ResponElimina
  5. La molècula que emmagatzema els glúcids és el glucogen, es troba en el fetge. En les plantes s'anomena midó i s'acumula principalment en tiges i arrels.
    Núria Freixas - 3rESO A

    ResponElimina