BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 27 d’octubre del 2023

FLORA INTESTINAL



Dins de l'intestí gruixut trobem la flora intestinal, un conjunt de microorganismes simbiòtics que ens proporcionen vitamines i ens ajuden a conformar la femta. Quin és el seu origen i quins aliments ens permeten la seva regeneració?

8 comentaris:

  1. El cos humà no fabrica la seva flora intestinal, sinó que l'adquireix de l'exterior, de manera que quan naixem no tenim flora intestinal però la generem amb la lactància, l'alimentació i el contacte amb agents externs, entre altres factors.


    Sara Ruiz

    ResponElimina
  2. La generem amb la lactància, l'alimentació i el contacte amb agents externs.
    Els aliments aconsellables per a la flora intestinal inclouen fruites, verdures, cereals integrals i llegums.
    - Laia Rigall

    ResponElimina
  3. En l'intestí dels nadons no hi ha microorganismes. Durant les primeres etapes de la vida es va creant microbiota a partir de la microbiota vaginal i gastrointestinal de la mare. Desprès gràcies a la llet materna, hi ha un aument de bifidobacteris en els lactans, i la microbiota es va diversificant a mesura que es menjen d'altres aliments.
    Aliments que permeten la seva regeneració són aliments rics en fibra, (com cereals, arròs, llegums), aliments amb propietats antibiòticas com la mel o l'all, per matar els bacteris patogens, aliments rics en proteines per reconstruir bé els teixits de l'intestí, i aliments amb PROBIÒTICS, com iogurts, kefir, kombucha, ....
    Arnau Oller

    ResponElimina
  4. El seu origen el crea la lactància, ja que quan neixes no tens la flora intestinal, sinó adquireixes del exterior. Els aliments probiòtics permeten la seva regeneració.
    Estela Lluch.

    ResponElimina
  5. Jingrui Chen: Es va generant amb la lactància i l'alimentació i els aliments probiòtics permeten la seva regeneració.

    ResponElimina
  6. El cos humà quan neix no té flora intestinal, l'adquireix en el període de lactància.
    Els aliments probiòtics la regeneren.
    Arnau Yáñez Casado

    ResponElimina
  7. El cos humà no fabrica la seva flora intestinal, sinó que l'adquireix de l'exterior, de manera que quan naixem no tenim flora intestinal però l'anem generant amb la lactància, l'alimentació etc.
    La podem regenerar amb Bròcoli i altres verdures, Peix blau, Cereals integrals, Iogurt natural (sencer i sense sucre) entre altres coses.
    -Juan Manuel-

    ResponElimina
  8. Origen: El cos humà no fabrica la seva flora intestinal, sinó que l'adquireix de l'exterior, de manera que quan naixem no tenim flora intestinal, però l'anem generant amb la lactància, l'alimentació i el contacte amb agents externs, entre altres factors.
    Aliments: Els probiòtics són microorganismes beneficiosos que ajuden a restablir l'equilibri de la flora intestinal (iogurt, el quefir, la xucrut i el kimchi) contenen altes quantitats de probiòtics naturals, també ho són les fruites, verdures i llavors (pinya, poma, préssec, maduixa, carabassa, carxofes, espàrrecs o les llavors de lli).- Soraya

    ResponElimina