BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 5 d’abril del 2024

PERFIL TOPOGRÀFIC


Quan realitzem un perfil topogràfic volem fer una representació bidimensional del mapa. Per fer-ho caldrà tenir en compte un parell de dimensions que seran les que representarem en els dos eixos de coordenades. Em podries explicar quines són aquestes dimensions?

23 comentaris:

  1. Marc Bartra- Alumne 3ESO A
    -La dimensió horitzotal: Que representa la distància al llarg de l'eix oritzontal (normalment en Km).
    -La dimensió vertical: Que representa d'altitud del terreny amb un punt de referencia.

    ResponElimina
  2. Perfil lateral "de la dreta i de l'esquerra", per poder saber l'altura del terreny i la dimensió horitzontal, per veure la distància que hi ha.

    Cristina Castelltort 3r ESO A

    ResponElimina
  3. Aquestes dimensions són l'altitud o elevació i la distància horitzontal.
    Júlia Herrera

    ResponElimina
  4. La primera és la distància horitzontal, representa la distància al llarg de la línia sobre el fem el perfil topogràfic. (eix de les x) I la segona és l'alçada, representa la variació d'alçada del terreny al llarg de la distància horitzontal. (eix de les y) - Núria Ferrando

    ResponElimina
  5. -Eix d’abscisses (horitzontal): En aquest eix, es representen les distàncies horitzontals a l’esca2la del mapa. Aquesta dimensió ens permet veure com varia el terreny al llarg de la línia seleccionada.
    -Eix d’ordenades (vertical): En aquest eix, es representen les distàncies verticals, també a escala del mapa. Aquesta dimensió ens mostra les altures relatives del terreny al llarg del perfil.
    Arnau Oller

    ResponElimina
  6. Al realitzar un perfil topogràfic, estem representant gràficament l'altura o elevació del terreny al llarg d'una línia de recorregut específica. Per fer-ho, cal tenir en compte dues dimensions principals:

    Distància horitzontal: Aquesta dimensió representa la distància al llarg de la línia de recorregut. Es mesura en la mateixa escala que s'utilitza en el mapa o plànol topogràfic de l'àrea.

    Elevació vertical: Aquesta dimensió representa l'altura o altitud del terreny en relació amb un punt de referència, com el nivell del mar o un punt de base determinat. Es mesura en unitats d'altura, com ara metres o peus.

    ResponElimina
  7. al realitzar un perfil topogràfic, estem representant gràficament l'altura o elevació del terreny al llarg d'una línia de recorregut específica. Per fer-ho, cal tenir en compte dues dimensions principals:

    Distància horitzontal: Aquesta dimensió representa la distància al llarg de la línia de recorregut. Es mesura en la mateixa escala que s'utilitza en el mapa o plànol topogràfic de l'àrea.

    Elevació vertical: Aquesta dimensió representa l'altura o altitud del terreny en relació amb un punt de referència, com el nivell del mar o un punt de base determinat. Es mesura en unitats d'altura, com ara metres o peus.

    Pau Roca

    ResponElimina
  8. 1. Distància Horitzontal (Eix X): Representa la distància al llarg del terreny que estàs perfilant, mesurada en metres o quilòmetres. 2. Elevació (Eix Y): Representa l'altitud o elevació del terreny sobre el nivell del mar a cada punt al llarg de la distància horitzontal, mesurada en metres o peus.

    Marc Juárez

    ResponElimina
  9. En un perfil topogràfic es representa la variació del terreny entre dos punts específics en una superfície bidimensional les dues dimensions principals que es representen en un perfil topogràfic són:
    -La distància horitzontal
    -L'elevació vertical
    Juntament amb aquestes dimensions també es representen altres elements com corbes de nivell perfils del terreny cotes entre altres que ajuden a comprendre millor la topografia de la zona analitzada
    --
    Soraya

    ResponElimina
  10. En un perfil topogràfic, la distància horitzontal es representa a l'eix de les abscises (eix x) i l'elevació es representa a l'eix de les ordenades (eix y). En traçar una línia que connecta els punts de la mateixa elevació en un mapa topogràfic, obtenim un perfil topogràfic que ens mostra com varia l'elevació al llarg d'aquesta distància.
    Ghita 3esoB

    ResponElimina
  11. Té un total de 2 dimensions. Horitzonatal, que correspon amb la distància horitzontal o la longitud al llarg de la línia de perfil. Vertical, que correspon amb l'altura o l'elevació del terreny.
    Can Liu 3r ESO A

    ResponElimina
  12. - Dimensió horitzontal (amplada): Aquesta dimensió correspon a la distància horitzontal al llarg del terreny.

    - Dimensió vertical (llargada): Aquesta dimensió correspon a les elevacions del terreny.
    --
    Marta recio

    ResponElimina
  13. En un perfil topogràfic, es representen les variacions del terreny en dues dimensions principals: la distància horitzontal i l'altura vertical.
    Distància horitzontal: Aquesta dimensió fa referència a la distància horitzontal o la longitud al llarg del recorregut del perfil.
    Altura vertical: Aquesta dimensió fa referència a l'altura o elevació vertical sobre un punt de referència, com ara el nivell del mar o una altra superfície de comparació.
    Andreu Lopez Llorens

    ResponElimina
  14. Aquestes dimensions són:
    -Distància Horitzontal
    -Elevació vertical
    Eric Garcia 3Eso "A"

    ResponElimina
  15. 1. Distància Horitzontal (Eix X): Aquest eix representa la distància horitzontal al llarg del perfil topogràfic. És a dir, mostra la longitud del terreny que estem analitzant. En general, aquesta distància es representa en metres, quilòmetres o altres unitats de longitud.

    2. Elevació (Eix Y): Aquest eix representa l'elevació vertical del terreny. Mostra l'alçada o la profunditat en relació amb un punt de referència, com el nivell del mar o una alçada específica del terreny. L'elevació es mesura en unitats com a metres o peus.

    𝑺𝒂𝒓𝒂 𝑩𝒆𝒏𝒔𝒆𝒃𝒂𝒊𝒕𝒂𝒊

    ResponElimina
  16. En un perfil topogràfic, es representen les elevacions del terreny en funció de la distància horitzontal. Per tant, les dimensions que es consideren són les següents:
    - Dimensió Horitzontal (X)
    - Dimensió Vertical (Y)

    Sara Ruiz

    ResponElimina
  17. En un perfil topogràfic, les dues dimensions principals que es solen representar en els dos eixos de coordenades són:

    Distància horitzontal: Aquesta dimensió correspon a la distància física horitzontal entre diferents punts del terreny. És com si estiguessis mirant el terreny des de dalt i mesurant la distància a través del pla horitzontal.

    Elevació vertical: Aquesta dimensió representa els canvis d'altura o elevació del terreny. És la variació vertical en relació amb un punt de referència, com el nivell del mar o una altra coordenada de referència.

    Així, utilitzant aquestes dues dimensions, es pot crear un perfil que mostra com varia l'elevació del terreny a mesura que es recorre una determinada distància horitzontal.
    Nizar Lassdad 3r A

    ResponElimina
  18. Aquestes dimensions són: Distància horitzontal: És la distància que es recorre al llarg del terreny i s'expressa sovint en unitats, depenent de l'escala del mapa.
    Elevació o altitud: Aquesta dimensió indica l'alçada del terreny respecte al nivell del mar. S'expressa generalment en unitats com a metres o peus.

    Núria Freixas - 3rESO A

    ResponElimina
  19. Quan realitzem un perfil topogràfic, les dimensions que considerem per representar en els dos eixos de coordenades són la distància horitzontal i l'altura o elevació. Això ens permet crear una representació bidimensional del relleu del terreny, mostrant com varia l'altura en funció de la distància recorreguda.
    Aquesta representació és molt útil per a l'anàlisi del terreny i la planificació de diverses activitats, com ara la construcció d'infraestructures o la planificació de rutes.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  20. Arnau Yáñez Casado
    les dues dimensions principals que representes en els dos eixos de coordenades són la distància horitzontal i l'altura o elevació.l'eix horitzontal representa la distància recorreguda al llarg del terreny, mentre que l'eix vertical representa els canvis d'altura o elevació al llarg d'aquesta distància.

    ResponElimina
  21. Ayman 3erESO B:
    Distància horitzontal: Aquesta dimensió s'assigna a l'eix de les x. Representa la distància horitzontal recorreguda al llarg de la ruta o línia seleccionada.
    Elevació vertical: Aquesta dimensió s'assigna a l'eix de les y. Representa l'altura o elevació del terreny en cada punt de la ruta. És a dir, mesura com canvia l'altura del terreny a mesura que es recorre la distància horitzontal.
    Amb aquestes dues dimensions, és possible crear un gràfic que il·lustri clarament com varia l'elevació del terreny al llarg de la ruta seleccionada.

    ResponElimina
  22. Jingrui Chen: Cal tenir en compte la longitud, que correspon a la distància horitzontal al llarg del terreny, i l'altitud, indica l'altura del terreny respecte al nivell del mar o a una referència específica.

    ResponElimina
  23. Per realitzar un perfil topogràfic bidimensional necessitem les dimensions: altura i amplada.
    L'altura per saber la distància en vertical del que volem representar i l'amplada el gros que podria arribar a ser.
    Sara Ginjaume

    ResponElimina