BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 15 de setembre del 2023

MÉS D'UN NUCLI


Com es diuen les cèl·lules que tenen més d'un nucli? Per quin motiu aquestes cèl·lules en poden tenir més d'un? Posa'n un exemple.

8 comentaris:

  1. Les cèl·lules amb més d'un nucli es diuen cèl·lules multinucleades (o polinucleades) són cèl·lules dels organismes eucariotes.
    Això succeeix perquè els permet realitzar les seves funcions de manera més eficient.
    Un exemple de cèl·lules multinucleades són les cèl·lules musculars. Els músculs necessiten produir molta energia i proteïnes per a la contracció muscular. Com que els nuclis de les cèl·lules són responsables de la producció de proteïnes i altres molècules, les cèl·lules musculars tenen múltiples nuclis perquè puguin produir aquestes substàncies a una taxa més ràpida i mantenir així la seva funció.
    Carla Domènech

    ResponElimina
  2. Les cèl·lules que tenen més d'un nucli es diuen: cèl·lules multinucleades.
    En tenir diversos nuclis, les cèl·lules multinucleades poden coordinar millor les seves funcions també perquè són capaces de generar una força més gran i tenir una major resistència, ja que permeten una major producció de proteïnes musculars.
    Un exemple d'aquest tipus de cèl·lules són les cèl·lules musculars esquelètiques.-Txell Cortada

    ResponElimina

  3. Les cèl·lules amb molts de nuclis son anomenades polinuclears o multinucleades

    Perqué es produeixen per la fusió d’histiocits estromals,amb la funció de fer una remodelació ósea.

    Exemple: els osteoclasts tenen molts de nuclis

    Sirka Siqués Frigola 4t B

    ResponElimina
  4. Una cèl·lula multinucleada és aquella eucariota que, com el seu nom indica, posseeix diversos nuclis al seu interior. Citològicament parlant, es reconeixen dos tipus de cèl·lules multinucleades en funció del seu origen:

    Cenocito: cèl·lula multinucleada formada per mitosi sense citocinesi, és a dir, divisió del nucli sense que arribi a dividir-se el citoplasma.
    Sinciti: cèl·lula multinucleada formada per fusió de diverses cèl·lules.
    Són observades en les inflamacions granulomatoses com la tuberculosi, sífilis, sarcoïdosi i infeccions micòtiques profundes.

    Carla Ricart - 4rt ESO B

    ResponElimina
  5. Marialejandra Dos Ramos - Les cèl·lules que tenen més d'un nucli es diuen cèl·lules multinucleades. Aquestes cèl·lules poden tenir més d'un nucli a causa de la fusió de cèl·lules anteriors durant el seu desenvolupament. Un exemple són les cèl·lules musculars esquelètiques.

    ResponElimina
  6. Les cèl·lules que tenen més d'un nucli es diuen "cèl·lules multinucleades" o "cèl·lules plurinucleades". Aquesta característica es deu a diverses raons, com ara la necessitat d'una major capacitat de control o la fusió de diverses cèl·lules en una sola. Un exemple d'aquest tipus de cèl·lula és la fibra muscular esquelètica.(Claudia Frutos).

    ResponElimina

  7. Les cèl·lules que tenen més d'un nucli es diuen cèl·lules multinucleades. Aquestes cèl·lules poden tenir més d'un nucli per diverses raons funcionals o evolutives. Cel•lules musculars esquelètiques

    ResponElimina
  8. S'anomenen cèl·lules multinucleades, perquè s'originen a partir de l'unió de varies cèl·lules independents entre si.
    Per exemple: els paràsits myxosporidian i el tal·lus de l'alga verda Caulerpa prolífera.
    Marc Ayats

    ResponElimina