BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 26 d’abril del 2024

EROSIÓ FLUVIAL?


Les valls fluvials tenen forma de V doncs la força de l'aigua provoca un tipus d'erosió característica que tendeix a encaixar el riu en tancades valls. Existeixen però valls per on discorre un riu que no tenen forma de V, sinó una forma de U. Sabries explicar-ne la raó?

21 comentaris:

  1. La vall té forma de U perquè hi ha circulat o hi circula una glacera. L'erosió ha estat feta per l'acció del gel. Una vall amb forma de U és una vall glaciar. Arnau Oller.

    ResponElimina
  2. Les valls amb forma de V es formen a causa de l'erosió causada pel flux de l'aigua al llarg del temps, que tendeix a tallar una vall en forma de V. Tot i això, les valls en forma d'U són el resultat de l'acció de glaceres. Durant les glaciacions, les glaceres avancen tallant i desgastant el paisatge, creant valls àmplies i en forma d'U a causa de l'acció de la pressió i abrasió del gel sobre la roca. Aquestes valls són més àmplies i suaus en comparació de les valls en forma de V causades per l'erosió fluvial.

    Sara B

    ResponElimina
  3. La forma en U de les valls és causada per l'erosió glacial, quan els glacials tallen i modelen el terreny, creant valls més amples i arrodonides.
    Can Liu 3r ESO A

    ResponElimina
  4. Ayman Ezzayyany3er ESO B:
    Es formen a causa de l'acció de les glaceres que tallen i erosionen la roca, creant una forma més àmplia i suau en comparació amb les valls en forma de V causades per l'erosió fluvial.

    ResponElimina
  5. La forma de U en les valls fluvials és típica en regions on l'erosió glaciar ha estat un factor dominant. El gel talla i redueix la forma de la vall, creant una forma més ampla i arrodonida, en lloc de la típica forma de V creada per l'erosió fluvial. Això és particularment comú en regions glacials com els Alps o els Fiordos noruecs.
    Nizar Lassdad 3r ESO A

    ResponElimina
  6. Les valls fluvials poden tenir forma de U quan han estat afectades per l'erosió glaciar. Els glacials tallen i rasquen tant les parets com el fons de la vall, creant una forma ampla i arrodonida. Quan el gel retrocedeix, els rius poden ocupar aquestes valls preexistents, adaptant-se a la seva forma. Això resulta en valls amb una secció transversal en forma de U, en comptes de la forma de V típica de l'erosió fluvial. És un exemple de com els processos geològics interactuen per formar el paisatge.
    ---
    Soraya

    ResponElimina
  7. Arnau Yáñez Casado
    Sí, les valls amb forma de U solen formar-se per l'acció de les glaceres que es van escampar lentament sobre el relleu, excavant el terreny i creant valls més amples i arrodonides. Aquesta erosió glacial és diferent de l'erosió fluvial, i per tant, produeix formes de vall diferentes..

    ResponElimina
  8. Les valls en forma d'U es formen per els glacials en moviment.Les glaceres van avançar al llarg de les valls,ampliant el terreny en forma d'U:Pau Moreno Curós

    ResponElimina
  9. Les valls en forma de U existeixen perquè hi ha hagut una erosió glacial, on hi ha o hi ha hagut una capa de gel a sota. Llavors, la capacitat erosiva d'aquest tipus de vall fa que s'encorbi el terreny, deixant així una vall en forma de U.
    Andreu Calvo

    ResponElimina
  10. Marc Bartra Marcó-Alumne 3r ESO A
    Les raons per la qual les valls poden arribar a tenir forma de U són les següents
    -El tipus de roca
    -L'evolució geològica, degut al moviment de les plaques tectòniques
    -Les erosions glaciars.

    ResponElimina
  11. Les valls en forma d'U es formen principalment per l'acció de glaceres en moviment. Durant les glaciacions, les glaceres tallen i erosionen la roca a mesura que avancen, creant valls àmplies i en forma d'U.
    -Eric Garcia Garcia 3ESO A

    ResponElimina
  12. Hi ha les valls fluvials en forma de U, ja que són el resultat de l'erosió glacial, això significa que a mesura que el gel o els glacials avancen en la vall en forma de V van tallant la roca i la van polint fins que la vall fa la forma U. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  13. Les valls en forma de V es formen principalment per l'erosió hidràulica causada per l'aigua en moviment, mentre que les valls en forma de U són el resultat de l'erosió glaciar durant períodes de glaciació passada. La geologia i la història geològica de la regió determinen quin tipus de vall es desenvolupa en un lloc concret.

    Pau Roca Segura

    ResponElimina
  14. Les valls fluvials en forma de U són resultat de l'acció erosiva dels glaciars, els quals pol·leixen i amplien el terreny tant al fons com als costats de la vall, creant una forma ampla i arrodonida en forma de U. En canvi, les valls en forma de V són més comuns i es formen per l'erosió dels rius, que tendeix a ser més concentrada al fons de la vall.

    Marc Juárez

    ResponElimina
  15. Les valls fluvials amb forma de U són més comuns en àrees glacials o glacials. Aquest tipus de valls s'anomenen "valls glacials" i es formen a mesura que els glacials avancen i retrocedeixen a través d'un terreny. El gel és molt més eficaç en l'erosió lateral que l'aigua corrent, de manera que tendeix a allisar i ampliar les valls, creant així la forma de U.

    --

    Marta Recio

    ResponElimina

  16. Les valls fluvials de forma de V es formen per l'erosió dels rius, mentre que les de forma de U poden ser el resultat de l'erosió glaciar, l'erosió fluvial lateral o moviments tectònics.
    Pilar Heredia

    ResponElimina
  17. Les valls fluvials de forma de V són més comunes i es formen principalment per l'erosió hidràulica dels rius, les valls de forma de U poden ser el resultat de diversos processos, com l'erosió glaciar, l'erosió fluvial lateral i moviments tectònics. Aquestes forces poden donar lloc a valls més àmplies i arrodonides en comptes de les típiques valls en forma de V.
    Aina Portas

    ResponElimina

  18. Les valls en forma de V es formen per l'erosió dels rius, mentre que les valls en forma de U poden ser causades per l'erosió glaciar, l'erosió lateral dels rius o moviments tectònics.
    Maria Frigola

    ResponElimina
  19. Jingrui Chen: aquestes valls de forma diferent és l'acció d'una glacera. Quan una glacera avança a través d'una vall preexistent, actua com una poderosa eina d'erosió. El gel i la neu que es troben a la base de la glacera actuen tallant i desgastant la roca sota. Aquest procés, s'anomena com a erosió glaciar.

    ResponElimina
  20. S'origina per l'erosió de fons que fan els materials dels vessants i pels processos del vessant que li dona la seva característica forma en V. Una vall glacial, per contra, és més arrodonida i semblant a una U i ha estat formada per l'acció erosiva d'una glacera. Les depressions han estat llocs privilegiats per als assentaments humans, ja que tenen aigua accessible i estan protegides per les muntanyes que les envolten.
    ROGER VILARRASA RABANEDA

    ResponElimina
  21. Les valls en forma de U es formen principalment per l'acció glaciar, mentre que les valls en forma de V es formen per l'erosió fluvial.

    Núria Freuxas - 3rESao A

    ResponElimina