BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 29 de setembre del 2023

MEDI INTERN


Quan parlem d'organismes unicel·lulars la idea de medi intern és molt senzilla, doncs es refereix al medi que hi ha un cop dins de la membrana cel·lular. Aquest fet canvia quan parlem dels pluricel·lulars, doncs el medi intern passa a ser quelcom diferent i apareix també el medi intracel·lular. M'ho pots explicar?

12 comentaris:

  1. Els organismes pluricel·lulars no depenen del medi extern, ja que les seves cèl·lules troben les condicions necessàries per a viure en el medi intern, és a dir, en el líquid extracel·lular que banya les cèl·lules de l’organisme: Pau Moreno Curós

    ResponElimina
  2. Jingrui Chen: Els organismes unicel·lulars viuen generalment en un medi aquàtic, on són totalment dependents del medi. Els organismes pluricel·lulars no depenen del medi extern, ja que les seves cèl·lules troben les condicions necessàries per a viure en el medi intern, és a dir, en el líquid extracel·lular que banya les cèl·lules de l’organisme que el comprèn el plasma intersticial, la sang i la limfa.
    El medi intracel·lular és el líquid intracel·lular (fluid que es troba dins de les cèl·lules dels organismes unicel·lulars) que està separat per la cèl·lula del líquid extracel·lular.

    ResponElimina
  3. El medi intracel·lular és el terme que s'aplica a l'interior de la cèl·lula, que conté citoplasma i es troba delimitat per la membrana citoplasmàtica i el medi intracel·lular es refereix més a la composició estructural i química interna de cada cèl·lula -Juan Manuel-

    ResponElimina
  4. El medi intern dels pluricel·lulars a diferència dels unicel·lulars és una membrana que separa l'interior i l'exterior de la cèl·lula (fa de barrera). Després la cèl·lula també té el medi intracel·lular ( la part interior) i el medi extracel·lular (la part exterior).
    Estela Lluch.

    ResponElimina
  5. El medi intern en els pluricel·lulars és el líquid que envolta a les cèl·lules. Serveix per transportar gasos, hormones... i el medi intracel·lular és el que les protegeix. - Núria Ferrando

    ResponElimina
  6. Mario:El medi extracel·lular en pluricel·lulars es l'entorn que envolta totes les cèl·lules de l'organisme, però que es troba fora de les cèl·lules individuals.

    En canvi el medi intracel·lular en pluricel·lulars es l'entorn que es troba dins de cada cèl·lula individual.

    ResponElimina
  7. Medi intern està representat pel Líquid extracelul·lar que envolta a les cèl·lules dels Pluricel·lulars, amb una composició estable que permet els intercanvis metabòlics i la comunicació cel·lular. GHITA

    ResponElimina
  8. Doncs en el medi intern dels organismes pluricel·lulars, és el líquid que envolta la cèl·lula, que es diu líquid extracel·lular. El medi intracel·lular es troba separat del líquid extracel·lular per la membrana cel·lular.
    Maria Frigola

    ResponElimina
  9. En el cas dels organismes pluricel·lulars el medi intern és el líquid extracel·lular que rodeja les cel·lules i permet els intercanvis metabòlics i la comunicació entre les cel·lules. Marc Juárez

    ResponElimina

  10. Les cèl·lules dels organismes pluricel·lulars s'han independitzat del medi extern i viuen submergides en un líquid extracel·lular denominat medi intern.

    El medi intern és el líquid extracel·lular on hi ha els nutrients i el O2 necessaris per al funcionament cel·lular, i és el medi en què les cèl·lules expulsen el CO2 i les substàncies de rebuig.

    És fonamental que el medi intern mantingui unes condicions constants per evitar l'alteració del funcionament de les cèl·lules, per la qual cosa els individus pluricel·lulars han desenvolupat determinades estratègies per controlar aquests possibles canvis.

    Roger Vilarrasa Rabaneda

    ResponElimina
  11. organismes unicel·lulars, el medi intern és l'entorn que envolta directament la cèl·lula única, mentre que en organismes pluricel·lulars, el medi intern es refereix a l'ambient que envolta les cèl·lules dins del cos, i cada cèl·lula té el seu propi medi intracel·lular. La regulació daquests entorns és essencial per al funcionament adequat de les cèl·lules i, en última instància, de lorganisme en conjunt.
    Sofia Alzate 3B

    ResponElimina
  12. TURA MARQUEZ CAPELL 3er ESO "A"
    1. Organismes Unicel·lulars:
    • En els organismes unicel·lulars, com les bacteris i els protozous, la cèl·lula és la unitat bàsica de vida. El medi intern es refereix a l'entorn que envolta directament la cèl·lula, és a dir, l'entorn extern a la membrana cel·lular.
    • La cèl·lula unicel·lular ha de regular el seu entorn intern per mantenir condicions òptimes per a la supervivència i el funcionament cel·lular. Això implica controlar la concentració de substàncies com nutrients, aigua, sals i deixalles dins de la cèl·lula per mantenir un equilibri adequat.

    2. Organismes Pluricel·lulars:
    • En els organismes pluricel·lulars, com els animals i les plantes, hi ha moltes cèl·lules que treballen juntes per formar un organisme complet. Aquí és on es presenta el concepte de medi intracel·lular a més del medi intern.
    • El medi intern en organismes pluricel·lulars es refereix a l'entorn que envolta totes les cèl·lules de l'organisme. Aquest medi intern és relativament constant i està regulat per sistemes fisiològics, com el sistema circulatori en animals o el sistema de transport de saba en plantes.
    • D'altra banda, el medi intracel·lular és l'entorn que envolta les cèl·lules individuals dins de l'organisme pluricel·lular. Cada cèl·lula té la seva pròpia membrana cel·lular i està envoltada per un medi intracel·lular que pot variar en composició segons la funció de la cèl·lula i la seva ubicació dins de l'organisme.

    En resum, la principal diferència és que en els organismes unicel·lulars, el medi intern es refereix a l'entorn directament exterior a la membrana cel·lular, mentre que en els pluricel·lulars, el medi intern és l'entorn que envolta totes les cèl·lules de l'organisme, i cada cèl·lula té el seu propi medi intracel·lular. La regulació d'aquests entorns és essencial per al funcionament adequat i la supervivència de les cèl·lules i de l'organisme en conjunt.

    ResponElimina