BÚSTIA DE L'ALUMNAT:


naturaenviu@escolapiesfigueres.org

divendres, 15 de març del 2024

EL ROVELL DELS HUMANS


Els animals ovípars ponen ous, i per tant les cries es desenvolupen fora del cos de la seva mare, dins d'una estructura anomenada ou, on l'embrió té tots els nutrients necessaris per al seu desenvolupament. I els humans? Nosaltres som vivípars i ens desenvolupem dins la panxa de la nostra mare, alimentant-nos directament de la seva sang. De totes maneres existeixen estructures relacionades encara amb els nostres avantpassats ovípars, vesícules que encara desenvolupen un paper prou important durant l'embaràs. Sabries dir-me el nom d'aquestes vesícules i la seva funció?

5 comentaris:

  1. Aquestes vesícules s'anomenen sacs vitel·lins, també coneguts com a vesícules vitel·líniques, tenen diverses funcions durant el desenvolupament de l'embrió. Aquestes són: Proveir nutrients, serveixen com a reservori de sang i ajuden a protegir l'embrió.

    Núria Freixas - 3ESO A

    ResponElimina
  2. Sí, les estructures relacionades amb els avantpassats ovípars en humans són les membranes embrionàries, que inclouen el corion, l'amnios, el sac vitel·l i el sac al·lantoides.

    El corion és una membrana externa és vital per a l'intercanvi de nutrients, gasos i residus entre la mare i el fetus.

    L'amnios és una membrana que envolta l'embrió i conté líquid amniòtic, que proporciona protecció mecànica, regulació de la temperatura i suport per al desenvolupament del fetus.

    El sac vitel·l és una membrana que conté líquid i nutrients inicials per al desenvolupament inicial de l'embrió

    El sac al·lantoides, és una estructura per l'intercanvi de gasos - Sara Ruiz

    ResponElimina
  3. Les vesícules dels nostres avantpassats ovípars s'anomenen vitel·lins o yolk. La seva funció principal era proporcionar nutrients a l'embrió en desenvolupament adequats abans de l'eclosió.

    Enrique Gil Vidal 3 ESO A

    ResponElimina
  4. La vesícula vitelina és part del que serà en un futur tota la coberta protectora que envolta l'embrió en desenvolupament. La seva funció principal és la de proporcionar nutrients al petit embrió. Aquesta és la primera estructura que s'identifica dins el sac gestacional, és una estructura quística rodona, de paret fina dins el sac.

    ("Aitor Tarrés Carvajal 3r ESO B")

    ResponElimina